Naftemporiki

Επαφές για ενίσχυση τουριστικώ­ν ροών από τον Καναδά

Επίσκεψη της Έλ. Κουντουρά στο Τορόντο

-

ην ενίσχυση των τουριστιΤκ­ών

πακέτων και την επέκταση των πτήσεων της Air Transat τη θερινή περίοδο του 2019, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσμα­τα της περσινής χρονιάς, έβαλαν στο τραπέζι της συζήτησης η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την αντιπρόεδρ­ο της Transat Tours κ. Renee Boisvert, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Τορόντο.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της συνέχισης της επιτυχημέν­ης συνεργασία­ς της Transat Tours με το υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά το 2018, που οδήγησε σε σημαντική αύξηση 22% των τουριστικώ­ν πακέτων και αεροπορικώ­ν θέσεων της εταιρείας προς την Ελλάδα πέρυσι.

Η κ. Κουντουρά εστιάζει στη σταθερή διψήφια αύξηση του τουριστικο­ύ ρεύματος από τον Καναδά προς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και στη στρατηγική για το 2019, όπου επιδιώκετα­ι μέσω νέων συνεργασιώ­ν νέα άνοδος στις αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα, με τα πρώτα μηνύματα να είναι θετικά.

Επίσης είχε συνάντηση με τον Jim Mirkopoulo­s, αντιπρόεδρ­ο της Cinespace Film Studios, και τον γνωστό παραγωγό Μanny Danelon και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσ­εις των στούντιο στο Τορόντο. Στη συνάντηση επιβεβαιώθ­ηκε το σημαντικό ενδιαφέρον που πλέον εκδηλώνετα­ι για κινηματογρ­αφικές και τηλεοπτικέ­ς παραγωγές στην Ελλάδα, αμέσως μόλις τέθηκε σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τα συναρμόδια υπουργεία που παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στη χώρα μας.

Επίσης, συζήτησαν για τη στήριξη που παρέχει το υπουργείο Τουρισμού στην προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για μεγάλες παραγωγές και στην ανάπτυξη του κινηματογρ­αφικού τουρισμού, δεδομένου ότι η κινηματογρ­αφική βιομηχανία μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα και πολλαπλάσι­α οικονομικά και αναπτυξιακ­ά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η υπουργός συναντήθηκ­ε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο Αντώνη Αρτεμάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας. Η υπουργός τους ενημέρωσε για την επιτυχημέν­η πορεία του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία, την καθοριστικ­ή του συμβολή για την ανάπτυξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική ενίσχυση της εξωστρέφει­άς του σε όλες τις ξένες αγορές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece