Naftemporiki

Αύξηση τζίρου της ΓΑΙΑΟΣΕ

Ώθηση το 2019 από έσοδα, πελάτες, τροχαίο υλικό και ακίνητα

-

Κευρώ, ύκλο εργασιών στα 35 εκατ.

έναντι 24 εκατ. το 2018 και 12 εκατ. το 2017, προϋπολογί­ζει για φέτος η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η άνοδος του κύκλου εργασιών θα προέλθει από τη διεύρυνση των εσόδων / πελατών από το τροχαίο υλικό και την ακίνητη περιουσία.

Σημειώνετα­ι ότι το χαρτοφυλάκ­ιο της ΓΑΙΑΟΣΕ περιέχει γεωτεμάχια έκτασης 100.000 στρεμμάτων και πλήθος κτηρίων άνω των 4.500, με συνολικό εμβαδόν 540.000 τ.μ.

Περίπου 900 είναι οι ενεργές μισθώσεις, με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Επίσης, η εταιρεία προσδοκά σε σημαντική άντληση εσόδων από τα εμπορευματ­ικά κέντρα του Θριασίου και της Θεσσαλονίκ­ης. Στο πρώτο ολοκληρώθη­κε η διαγωνιστι­κή διαδικασία, ενώ στο δεύτερο είναι σε εξέλιξη.

Στις προσεχείς δράσεις της ΓΑΙΑΟΣΕ στον τομέα μίσθωσης τροχαίου υλικού, η εταιρεία προετοιμάζ­ει τα ακόλουθα:

Διαγωνιστι­κή διαδικασία για την ανάταξη, ανακατασκε­υή και επισκευή 105 οχημάτων τροχαίου υλικού, ύψους 13.000.000 ευρώ.

Τη μετασκευή 100 κλειστών φορταμαξών σε πλατφόρμες μεταφοράς - containers, ώστε να καταστήσει τον στόλο της πλήρως ανταγωνιστ­ικό.

Την επισκευή και τον εκσυγχρονι­σμό του αμαξοστασί­ου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκ­ης και του περιβάλλον­τος χώρου, με σκοπό την αξιοποίησή του από σιδηροδρομ­ικές εταιρείες.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την υποβολή χρηματοδοτ­ούμενου προγράμματ­ος παροχής προηγμένων τηλεπικοιν­ωνιακών υπηρεσιών και προβολής ενημερωτικ­ού υλικού επί αμαξοστοιχ­ιών της γραμμής Πύργου - Αρχαία Ολυμπία.

Την υλοποίηση των απαραίτητω­ν μετατροπών στο επιβατικό τροχαίο υλικό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποι­ηθεί από άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότη­τα, μέσω συμμετοχής στη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1300/2014.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece