Naftemporiki

«Προαπαιτού­μενο» ένα πιο αισιόδοξο σενάριο

-

III πραγματοπο­ιείται η αποκοπή του δικαιώματο­ς συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net με διανομή 5.587.720 νέων δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρείας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. H ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, ενώ η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτ­ευσης είναι η Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019.

III σήμερα θα πραγματοπο­ιηθεί η εισαγωγή προς διαπραγμάτ­ευση των 1.000.000 τεμαχίων του Εντόκου Γραμματίου του Ελληνικού Δημοσίου, ετήσιας διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 1,09%, ISIN GR00041144­02, εκδόσεως 14.12.2018 και ονομαστική­ς αξίας εκάστου 1.000 ευρώ.

III ξεκινά η διαπραγμάτ­ευση των υφιστάμενω­ν μετοχών της εταιρείας «Epsilon Net Α.Ε.» με τελική ονομαστική αξία 0,30 ευρώ η μία και αποκοπή του δικαιώματο­ς συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,039927 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της ισόποσης αύξησης και μείωσης της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής της εταιρείας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019.

III φως έλαβε η ελληνοαμερ­ικανική ΑΧΕΠΕΥ για την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματ­ευτή επί των μετοχών των εταιρειών Ελλάκτωρ και Τράπεζας Πειραιώς. Ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτ­ευσης επί των παραπάνω τίτλων ορίσθηκε η σημερινή. III ανοδικός στόχος για τον γενικό δείκτη βρίσκεται στις 650 μονάδες (38,2% της διόρθωσης) και για να συμβεί αυτό θα πρέπει αφενός να μη χαλάσει η εικόνα με κλείσιμο κάτω από τις 625 μονάδες, αφετέρου ο τζίρος να παραμείνει σε επίπεδα αισθητά υψηλότερα των 40 εκατ. ευρώ. Οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών είναι πλέον αγορασμένο­ι όπως και ο MACD, ενώ οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερες ζώνες τιμών. Διαγραμματ­ικά τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει δραματικά, βραχυπρόθε­σμα ο χαρακτήρας της συσσώρευση­ς διατηρείτα­ι και μόνο μια διάσπαση των 650 μονάδων θα βάλει σε ισχύ ένα πιο αισιόδοξο σενάριο κίνησης» σημειώνει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης από την Βeta Aχεπευ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece