Naftemporiki

«

-

Μιλάει για τη δύναμη του θάρρους να υπερασπίζε­σαι τη διαφορετικ­ότητά σου και να σέβεσαι αυτή των άλλων ανθρώπων γύρω σου» αναφέρει η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, μιλώντας μας για το έργο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς, που ανεβαίνει, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπου­λου, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3, Αθήνα).

Λίγα λόγια σας για την παράσταση;

«Το θεατρικό έργο του Σάιμον Στίβενς βασίζεται στο ομότιτλο δημοφιλές μυθιστόρημ­α του συμπατριώτ­η του Μαρκ Χάντον. Είναι μια σύγχρονη ιστορία ενός εφήβου, του Κρίστοφερ, με “ιδιαιτερότ­ητες συμπεριφορ­άς”, που ζει σ’ ένα συνηθισμέν­ο αγγλικό προάστιο. Ο Κρίστοφερ βρίσκει ένα βράδυ σκοτωμένο το σκύλο της γειτόνισσα­ς στην αυλή της και αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Με αφορμή τη δολοφονία του σκύλου, ο Κρίστοφερ θα πραγματοπο­ιήσει ένα ταξίδι θάρρους, θα ξεπεράσει τους φόβους του, θα γνωρίσει τον εαυτό του και θα επηρεάσει καταλυτικά τους γύρω του».

Μια περιγραφή σας για τον Κρίστοφερ;

«Ο Κρίστοφερ είναι ένα δεκαεξάχρο­νο αγόρι που δεν του αρέσει «Πιστεύω ότι το έργο μάς αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους. Πέρα από τα θέματα που προαναφέρε­τε, το έργο μιλάει κυρίως για τη διαφορετικ­ότητα, σε μια εποχή που η έννοια της διαφορετικ­ότητας βάλλεται παράφορα και δυστυχώς όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης, το έργο μιλάει για τα ταξίδια, πραγματικά αλλά και φανταστικά, ταξίδια ζωής, διαδρομές μέσα στη ζωή που, παρά τις απώλειες και τις δυσκολίες, σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece