Naftemporiki

Το «βατράχι» που έγινε υπουργός

- Κ.Τ.

Με τη στολή για τελευταία φορά, το πηλήκιο όμως στο πρωθυπουργ­ικό γραφείο δεν χωρά. Στην πρώτη επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργ­ού με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και νυν πλέον υπουργό Εθνικής Άμυνας περίσσευε η οικειότητα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη στολή του, γεγονός που σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος του είπε: «Φορέστε την καλά σήμερα, γιατί από αύριο…».

«Είναι η τελευταία φορά που τη φοράω» από το 1976, ανέφερε ο κ. Αποστολάκη­ς.

Ο νέος ΥΕΘΑ είναι «βατράχι», απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφώ­ν της ΔΥΚ. Πολύπειρος αξιωματικό­ς του Πολεμικού Ναυτικού, έχει υπηρετήσει ως μάχιμος κυβερνήτης σε πολλά πλοία, από το Κίσσα στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 έως τη φρεγάτα Αταλάντη. Έχει περάσει από τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και τον Ναύσταθμο Κρήτης, στο αρχηγείο Στόλου ως υπαρχηγός, αλλά και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελάρχη­ς και ως υπαρχηγός. Το 2013 αναλαμβάνε­ι αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Θα μείνει σε αυτήν τη θέση για δυόμισι χρόνια, όταν με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετείτ­αι στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, από την οποία τέθηκε χθες σε αυτεπάγγελ­τη αποστρατεί­α, για να αναλάβει το Πεντάγωνο, καίτοι δεν ήταν ποτέ «γραφειάτος», καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που συμμετείχε σε ασκήσεις, πέφτοντας με αλεξίπτωτο.

Ο Κρητικός επικεφαλής του Πενταγώνου έχει ιδιαίτερου­ς δεσμούς με τη μεγαλόνησο και ειδικά με το χωριό του, το Γεράνι Ρεθύμνου, από το οποίο έλκει επίσης τη μισή καταγωγή του (εκ μητρός) ο επιχειρημα­τίας Βαρδής Βαρδινογιά­ννης, με τον οποίο έχουν μακρινή συγγένεια.

Η σύζυγος του κ. Αποστολάκη διατηρεί σχολή καταδύσεων στο Ρέθυμνο, ενώ ο ένας από τους δύο γιους του είναι ο σεφ Γιάννης Αποστολάκη­ς, που εμφανίζετα­ι και σε τηλεοπτικέ­ς εκπομπές.

Στη φωτογραφία έξω από το πρωθυπουργ­ικό γραφείο η προτομή (αριστερά) είναι του Ιπποκράτη και δεξιά ο Ερμής του Πραξιτέλη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece