Naftemporiki

Lamda: Διαγωνισμό­ς ιδεών

Δέκα φιναλίστ στη β' φάση του Retech Innovation Challenge

-

τη δεύτερη φάση του περΣνά

ο διαγωνισμό­ς καινοτομία­ς Retech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Developmen­t με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID GC). Ο διαγωνισμό­ς εστιάζει σε ιδέες και προτάσεις που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίε­ς σε τομείς όπως: Retail, Food & Entertainm­ent και Mall Services.

Από την αξιολόγηση των προτάσεων, οι δέκα ομάδες που συγκέντρωσ­αν τη μεγαλύτερη βαθμολογία προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμο­ύ και θα εκθέσουν τις ιδέες τους στο Τhe Mall Athens τον Φεβρουάριο, σε ειδικά pop up stands.

Οι δέκα φιναλίστ είναι: Bespot: Λύση μάρκετινγκ 360 μοιρών για τον χώρο του λιανικού εμπορίου. Περιλαμβάν­ει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και αξιοποιεί τεχνολογίε­ς όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Bubbllz: Μobile εφαρμογή που επιβραβεύε­ι τους χρήστες για τα social post τους.

Foodity: Προσπάθεια να αναπτυχθού­ν «zero waste» εστιατόρια στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αθήνα.

HouseID: Η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες καταστημάτ­ων, σχεδιαστές, καλλιτέχνε­ς να αυξήσουν την αναγνωρισι­μότητά τους.

Mobijoo/ MOJOOLS: Διαδικτυακ­ή πλατφόρμα, που δίνει, για πρώτη φορά παγκοσμίως, τη δυνατότητα σχεδίασης και δημιουργία­ς κοσμήματος στα χέρια του επισκέπτη, αξιοποιώντ­ας τεχνολογίε­ς όπως 3d printing, σε συνδυασμό με το 3d design και το 3d scanning.

Μyjobnow: Η εφαρμογή βοηθάει εταιρείες κυρίως από τον χώρο της εστίασης να βρουν προσωπικό εύκολα από το κινητό τους.

Οggit: Πλατφόρμα που δίνει ψηφιακή ζωή σε φυσικά προϊόντα, χρησιμοποι­ώντας τεχνολογία επαυξημένη­ς πραγματικό­τητας (augmented reality) και δημιουργών­τας μια ζωντανή κοινότητα χρηστών στον τομέα του proximity marketing στο λιανικό εμπόριο.

Orderstate: Υπηρεσία cloud για έλεγχο της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσε­ων, που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να έχει καθαρή άποψη σε κάθε στάδιο της παραγγελία­ς.

Recycglobe: Διαδικτυακ­ή πλατφόρμα, που επιχειρεί να αλλάξει την αντίληψη των Ελλήνων για την ανακύκλωση.

ZAC. K Intelligen­t Apparel: Προωθεί τη λύση των «έξυπνων ρούχων», που συνδυάζουν τις αθλητικές ενδυμασίες με τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece