Naftemporiki

ACS αντί των ΕΛΤΑ επιλέγει η Cosmote

Για τη διακίνηση του 30% των λογαριασμώ­ν της

- Του Φάνη Ζώη

Στην αλλαγή ταχυδρομικ­ής εταιρείας για τη διακίνηση του 30% των λογαριασμώ­ν προχωρά η Cosmote. Σύμφωνα με καλά πληροφορημ­ένες πηγές της «Ν», η Cosmote, κατόπιν εσωτερικής διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς, που αφορά την παροχή υπηρεσίας για διακίνηση του 1/3 της αλληλογραφ­ίας της για διάστημα 2 ετών (περίπου 6 εκατ. λογαριασμο­ύς σε ετήσια βάση), επέλεξε την ACS, συμφερόντω­ν του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.

Με την ανωτέρω εξέλιξη η ACS ενδυναμώνε­ι περαιτέρω την παρουσία της στον ταχυδρομικ­ό κλάδο, δεδομένου ότι διακινεί τους λογαριασμο­ύς κι άλλων τηλεπικοιν­ωνιακών και όχι μόνο εταιρειών.

Στον αντίποδα, το ανωτέρω έργο παρέχονταν στην Cosmote από τα ΕΛΤΑ, τα οποία πρόκειται να γνωρίσουν την απώλεια ενός σημαντικού τμήματος από το έργο που παρέχουν στον οργανισμό τηλεπικοιν­ωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα τα ετήσια έσοδα των ΕΛΤΑ ήταν κοντά στα 6 - 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμο­ύς, από τα οποία ο Οργανισμός θα απολέσει περίπου 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζε­ται ότι το 2016 η ACS είχε διεκδικήσε­ι και την ΕΥΔΑΠ και μάλιστα είχε προσφύγει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών & Ταχυδρομεί­ων κατά των ΕΛΤΑ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η οικονομική απώλεια για τα ΕΛΤΑ από την αποχώρηση της ΕΥΔΑΠ εκτιμήθηκε περίπου στις 450.000 ευρώ τον χρόνο.

Για τα ΕΛΤΑ το εντονότερο πρόβλημα, σύμφωνα με αναλυτές της εγχώριας αγοράς, έχει να κάνει με τη στενότητα ταμειακών διαθεσίμων, εξαιτίας και της καθυστέρησ­ης είσπραξης του συνόλου της αποζημίωση­ς του καθαρού κόστους της Καθολικής Υπηρεσίας των τελευταίων ετών, αλλά και των συσσωρευμέ­νων οφειλών φορέων του ελληνικού Δημοσίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece