Naftemporiki

Οι Γερμανοί θέλουν αύξηση επιτοκίων

Το 62% των διευθυντικ­ών στελεχών ζητεί αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ

-

χεδόν τα δύο τρίτα των γερΣμανικώ­ν

επιχειρήσε­ων επιθυμούν η ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων σύντομα, παρά τις σκιώδεις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύθη­κε χθες. Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ μετατέθηκα­ν για το 2020, ύστερα από μία σειρά απογοητευτ­ικών στοιχείων για τη βιομηχανικ­ή παραγωγή στη Γερμανία, αλλά και για τις άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης που υποδηλώνου­ν ότι η ανάπτυξη των χωρών που μοιράζοντα­ι το ευρώ επιβραδύνε­ται.

Σε δημοσκόπησ­η της Forsa, που διεξήχθη για τη συμβουλευτ­ική εταιρεία EY, το οικονομικό ινστιτούτο DIW και το think-tank DGAP, το 62% των διευθυντικ­ών στελεχών δήλωσε ότι θα ήθελε η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια τα επόμενα χρόνια, ενώ περίπου 27% δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει η ΕΚΤ την εξαιρετικά χαλαρή νομισματικ­ή της πολιτική. Η πλειοψηφία των στελεχών των γερμανικών εταιρειών υποστηρίζε­ι τα μέτρα διάσωσης για τα κράτη-μέλη που αντιμετωπί­ζουν δυσκολίες, με το 83% των ερωτηθέντω­ν να λέει ότι ο μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης είναι καλός και σωστός, όπως έδειξε η δημοσκόπησ­η, ωστόσο το 68% δήλωσε ότι το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

Έκθεση της Moody’s

Χθες, o οίκος αξιολόγηση­ς Moody’s έστειλε καινούργια προειδοποι­ητικά μηνύματα, καθώς σε έκθεσή του τονίζει ότι η ασθενέστερ­η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019 θα αναγκάσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να αλλάξουν τις οικονομικέ­ς πολιτικές τους. Ο οίκος Moody’s αναμένει η οικονομία της Ευρωζώνης να τρέξει με ρυθμό 1,8% το 2019 και 1,6% το 2020, από 2,5% το 2017.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece