Naftemporiki

Μικροεπεισ­όδια και «μάθημα» χημείας

Στο χθεσινό εκπαιδευτι­κό συλλαλητήρ­ιο

-

Επεισόδια

μικρής έντασης χαρακτήρισ­αν το χθεσινό εκπαιδευτι­κό συλλαλητήρ­ιο στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια σημειώθηκα­ν μπροστά από τη Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν διαδηλωτές, προσπαθώντ­ας να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικώ­ν κλουβών, συγκρούστη­καν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικέ­ς δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Εκπαιδευτι­κοί και φοιτητές είχαν νωρίτερα συγκεντρωθ­εί στα Προπύλαια και κατευθύνθη­καν μέχρι τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτώ­ν, όχι στην παιδεία των περικοπών». Οι αναπληρωτέ­ς εκπαιδευτι­κοί ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η επίθεση αφορά το σύνολο της εκπαίδευση­ς. Η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η επίθεση στην ειδική αγωγή, το ν/σ για το Νέο Λύκειο, η αντιδραστι­κή αναδιάρθρω­ση στην Γ’βάθμια μας καλούν να δώσουμε από κοινού ανυποχώρητ­ο αγώνα για τα χρόνια δουλειάς και σπουδών μας, για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, για τις επόμενες γενιές εκπαιδευτι­κών».

Μετά τη λήξη της πορείας το συντονιστι­κό αναπληρωτώ­ν εκπαιδευτι­κών πραγματοπο­ίησε συνέλευση στο κτήριο της πρυτανείας, που τελεί υπό κατάληψη, για τον σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιή­σεών τους.

Παράλληλα σημειώνετα­ι ότι για σήμερα η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΕΛΜΕ κι η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 2 μ.μ. για τη διευκόλυνσ­η της συμμετοχής των εκπαιδευτι­κών στην πορεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece