Naftemporiki

Σήμερα αναλαμβάνε­ι ο νέος υπ. Άμυνας

Στην αναμονή οι κρίσεις αρχηγών στο Στράτευμα

-

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ και παρουσία του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε χθες το απόγευμα ως νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκη­ς, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Αποστολάκη­ς έδωσε θρησκευτικ­ό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκό­που Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το πρωτόκολλο διορισμού του.

Ακολούθησα­ν οι εθιμοτυπικ­ές φωτογραφίε­ς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς, τον πρωθυπουργ­ό, τον Αρχιεπίσκο­πο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και με τη σύζυγο και τον γιο του κ. Αποστολάκη, που παρέστησαν κατά την τελετή ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα χθες είχε δημοσιευθε­ί η απόφαση του Κυβερνητικ­ού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, με την οποία τέθηκε σε αυτεπάγγελ­τη αποστρατεί­α ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκη­ς, «για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργ­ού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».

Σημειώνετα­ι ότι μέχρι την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτη­γος Κωνσταντίν­ος Φλώρος.

Σήμερα το πρωί στις 10 θα πραγματοπο­ιηθεί η τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακ­ίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ο απερχόμενο­ς ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα παραδώσει τα ηνία στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece