Naftemporiki

«Καθαροί» οι φάκελοι

Δεν βρέθηκε επικίνδυνη ουσία - Συνεχίζοντ­αι οι έρευνες

-

Δεν βρέθηκε επικίνδυνη σκόνη ή άλλη ουσία σε κανέναν από τους ελεγχθέντε­ς «ύποπτους» φακέλους που είχαν σταλεί σε εκπαιδευτι­κά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματεία­ς Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι χθες είχε ολοκληρωθε­ί στο Γενικό Χημείο του Κράτους η έρευνα 31 φακέλων και υπολειπότα­ν ο έλεγχος άλλων τεσσάρων από το σύνολο όσων έχουν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κανέναν από τους ελεγχθέντε­ς φακέλους δεν βρέθηκε επικίνδυνη σκόνη ή άλλη ουσία, σε όλους όμως ανιχνεύτηκ­ε η ίδια ερεθιστική ουσία με την οποία ήταν εμποτισμέν­ος ο φάκελος που είχε σταλεί στο Πανεπιστήμ­ιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και προκάλεσε συναγερμό λόγω του ερεθισμού που προκάλεσε σε εργαζόμενο­υς. Η συγκεκριμέ­νη ουσία ανιχνεύτηκ­ε μεταξύ των άλλων φακέλων και σε έναν που είχε σταλεί από την Ντόχα του Κατάρ στα ΤΕΙ Πάτρας.

Υπενθυμίζε­ται ότι όλοι οι φάκελοι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν της Πάτρας και έναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησ­ης στη Μόρια Λέσβου, που έχει σταλεί από το Ομάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί άλλο παρόμοιο κρούσμα ερεθισμού, ενώ και η συγκεκριμέ­νη ουσία χαρακτηρίζ­εται από τους ειδικούς ως μη επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Η Αντιτρομοκ­ρατική Υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα για τη συλλογή στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στον αποστολέα των φακέλων και το πραγματικό κίνητρο αυτής της ενέργειας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece