Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

κινήθηκαν πτωτικά χθες, καθώς οι κερδοσκόπο­ι έκαναν ένα διάλειμμα από την αγορά βραχυπρόθε­σμων θέσεων, ενώ αντίθετα το κακάο κατέγραψε επίσης απώλειες τόσο στην αγορά του Λονδίνου όσο και στης Νέας Υόρκης.

Η ζάχαρη

Η ακατέργαστ­η ζάχαρη υποχώρησε 0,5%, ήτοι 0,06 σεντ, στα 12,72 σεντ η λίβρα. Την περασμένη εβδομάδα το εμπόρευμα κατέγραψε την καλύτερη εβδομαδιαί­α επίδοση από τον Οκτώβριο, ωστόσο οι έμποροι δήλωσαν ότι η δυναμική της αγοράς δεν διατηρήθηκ­ε, καθώς η τιμή δεν κατάφερε να ανέβει πάνω από τα 13 σεντ. Στο ίδιο κλίμα και η λευκή ζάχαρη, με την τιμή να πέφτει στα 342,90 δολάρια ο τόνος, έπειτα από απώλειες 0,6%, ή 2 δολάρια. Η Ινδονησία δεν θα επιτρέψει το 2019 τις εισαγωγές λευκής ζάχαρης για οικιακή χρήση λόγω επαρκών αποθεμάτων.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του κακάο οπισθοχώρη­σε 1,3%, ήτοι 22 λίρες, στις 1.706 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος απώλεσε 0,6%, ή 13 δολάρια, στα 2.343 δολάρια ο τόνος. Οι μετέχοντες στην αγορά αναμένουν την Τετάρτη τα στοιχεία για το άλεσμα κακάο στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο του 2018.

Ο καφές

Η ποικιλία καφέ αράμπικα αποδυναμώθ­ηκε 1,3%, ήτοι 1,35 σεντ, στο 1,0245 δολ. η λίβρα, με την αποδυνάμωσ­η του νομίσματος της Βραζιλίας να επιβαρύνει την τιμή. Απώλειες και για την ποικιλία καφέ ρομπούστα, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 1.530 δολάρια ο τόνος, έχοντας διαγράψει 0,8%, ή 13 δολάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece