Naftemporiki

Με το δεξί στην Αυστραλία Στ. Τσιτσιπάς - Μ. Σάκκαρη

Υψηλές προσδοκίες για την πορεία των Ελλήνων αθλητών στη Μελβούρνη

-

Με νίκες ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στο Australian Open Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ενώπιον ενός θερμού κοινού των Ελλήνων ομογενών, στη Μελβούρνη. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με ανατροπή (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) του Ιταλού Ματέο Μπερετίνι, ύστερα από αγώνα διάρκειας περίπου 3 ωρών κι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που έχει νικήσει σε αυτή τη διοργάνωση. Ο 20χρονος πρωταθλητή­ς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «64» της Μελβούρνης και ταυτόχρονα για τέταρτη συνεχή στον β’ γύρο τουρνουά Grand Slam. Στη φάση των «64» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπί­σει τον 32χρονο Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι (Νο 201 στον κόσμο), ο οποίος απέκλεισε με 3-2 σετ τον Μπαένα.

Εξαιρετικό ντεμπούτο και για τη Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε με 2-1 (6-1, 3-6, 6-2) της Γέλενα Οσταπένκο, Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και φαβορί στο συγκεκριμέ­νο ματς. Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια, Νο 43 στην κατάταξη της WTA, χρειάστηκε 1 ώρα και 51 λεπτά για να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Λετονή αντίπαλό της. Στον β’ γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπί­σει την 23χρονη Αυστραλή Άστρα Σάρμα (Νο 230 στην παγκόσμια κατάταξη), που με τη σειρά της άφησε εκτός με 2-1 σετ την Πρισίλα Χορν.

Από εκεί και ύστερα, σε «περίπατο» εξελίχθηκε για τον Ρότζερ Φέντερερ η πρεμιέρα, καθώς ο 37χρονος Ελβετός νίκησε με 3-0 τον Ντένις Ιστόμιν και θα αντιμετωπί­σει στον β’ γύρο τον 28χρονο Ντάνιελ Έβανς. O Ράφαελ Ναδάλ, στον πρώτο επίσημο αγώνα του ύστερα από 4 μήνες, νίκησε με 3-0 τον Τζέιμς Ντάκγουορθ και τώρα θα παίξει με τον Μάθιου Έμπντεν.

O Άντι Μάρεϊ πάλεψε για πάνω από 4 ώρες κόντρα στον Ρομπέρτο Αγκουτ Μπαουτίστα, αλλά τελικά ηττήθηκε 6-4, 6-4, 67(5), 6-7(4), 6-2.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece