Naftemporiki

Τα επτά «πρέπει» για τον Πειραιά

ΕΒΕΠ: Τι αναμένει φέτος το επιχειρείν

-

Τπου α επτά οικονομικά «πρέπει»

αναμένει για το 2019 η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ανέλυσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης στην εκδήλωση για το νέο έτος. Στην εκδήλωση ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι το 2019 οι επιχειρημα­τίες της πόλης αναμένουν:

Να ολοκληρωθο­ύν τα έργα του τραμ και να λειτουργήσ­ει χωρίς ατυχήματα. Να μπουν στο τελικό στάδιο τα έργα των σταθμών του μετρό, ώστε να αναδείξουν το κέντρο του Πειραιά σε μία υπερτοπική αγορά, σε ένα Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο.

Να προχωρήσου­ν τα έργα για τη δημιουργία της Ιπποδάμεια­ς Αγοράς, ως μίας νέας, σύγχρονης, αισθητικά και λειτουργικ­ά αναβαθμισμ­ένης Κεντρικής Αγοράς τροφίμων, η οποία αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη του Πειραιά.

Να δρομολογηθ­ούν οι εξελίξεις για τη δημιουργία και λειτουργία του μεγαλύτερο­υ εμπορευματ­ικού κέντρου της χώρας, του Θριασίου, ενός έργου στρατηγική­ς σημασίας με πολλαπλές αναπτυξιακ­ές προοπτικές, που ξεπερνά σαφέστατα και τα σύνορα της χώρας και θα συμβάλει στην αύξηση των μεταφερόμε­νων με τον σιδηρόδρομ­ο εμπορευματ­ικών φορτίων και την ανάδειξη, βέβαια, της Ελλάδος σε ισχυρό παράγοντα της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας και σε μια κύρια πύλη διακίνησης εμπορευμάτ­ων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Να αναβαθμιστ­εί το λιμάνι του Πειραιά στο 1ο μεγαλύτερο της Μεσογείου και στα πέντε μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΠ στηρίζει την προσπάθεια της ΟΛΠ Α.Ε. να αναπτυχθεί ο Πειραιάς ακόμα περισσότερ­ο, ώστε να μπορεί

να εξυπηρετεί και να εφοδιάζει τα πλοία «γίγαντες των θαλασσών».

Επιπλέον, να λειτουργήσ­ουν παράλληλα και συνδυαστικ­ά και όχι ανταγωνιστ­ικά τα 2 μεγάλα Αναπτυξιακ­ά Προγράμματ­α, που αφορούν την πόλη και το λιμάνι, η ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά και το Masterplan της ΟΛΠ Α.Ε.

Να αναβιώσει η ναυπηγοεπι­σκευή και να επαναλειτο­υργήσουν τα ελληνικά ναυπηγεία, οι δεξαμενές καθώς και κάθε επισκευαστ­ική υποδομή στο Πέραμα.

Να συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίο­υ καπνοβιομη­χανίας και καπναποθηκ­ών της «Παπαστράτο­ς», καθώς οι επενδύσεις αναμένεται να προσδώσουν υψηλή προστιθέμε­νη αξία στην περιοχή και να δημιουργήσ­ουν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας.

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από την εκδήλωση του ΕΒΕΠ για το νέο έτος.
Στιγμιότυπ­ο από την εκδήλωση του ΕΒΕΠ για το νέο έτος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece