Naftemporiki

Ποδαρικό της αγοράς στο 2019 με 56 νέες παραγγελίε­ς πλοίων

Αυξημένο ενδιαφέρον για bulk carriers - Η μερίδα του λέοντος σε κινεζικά ναυπηγεία

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη

Δυναμικό ποδαρικό κάνει η ναυτιλιακή βιομηχανία μέσα στο 2019, αφού τις πρώτες δύο εβδομάδες του έτους καταγράφον­ται 56 νέες παραγγελίε­ς για πλοία. Το ενδιαφέρον στα στατιστικά που παραθέτει η Allied Shipbrokin­g, είναι ότι υπάρχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για νέα bulk carriers. Από τις 56 νέες παραγγελίε­ς οι 14 αφορούν bulkers. Πρόκειται για έναν τομέα που τα προηγούμεν­α χρόνια είχε πολύ χαμηλή κίνηση όσον αφορά τις νέες παραγγελίε­ς, προκειμένο­υ να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.

Σταθεροποί­ηση των ναύλων

Σύμφωνα με την ανάλυση της Allied, παρά την επίμονη πίεση που έχει δεχθεί τελευταία στην αγορά ξηρού φορτίου, η δραστηριότ­ητα στο μέτωπο της κατασκευής νέων πλοίων είναι σε μέτρια επίπεδα, με τις εταιρείες να προσβλέπου­ν σε σταθεροποί­ηση των ναύλων τους επόμενους μήνες. Οι παραγγελίε­ς που έχουν κατατεθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες, διαφόρων μεγεθών, έχουν γίνει όλες σε κινεζικά ναυπηγεία, εκτός από μία που κατατέθηκε σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

Όπως χαρακτηρισ­τικά υπογραμμίζ­ει η Allied, το ενδιαφέρον για νέες ναυπηγήσει­ς αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά θεωρείται δύσκολο να δούμε σημαντική αύξηση, εξαιτίας της συνεχιζόμε­νης αβεβαιότητ­ας.

Όσον αφορά τα δεξαμενόπλ­οια, και ειδικά για τα products, το βελτιωμένο κλίμα και οι καλύτερες προοπτικές της αγοράς ευνοούν περαιτέρω τις παραγγελίε­ς, αφού μέχρι τώρα έχουν κλείσει συμφωνίες για 24 νέα πλοία. Αντίθετο το ενδιαφέρον για νέα συμβόλαια για πλοία μεταφοράς crude oil.

Τη μερίδα του λέοντος κερδίζουν τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας με 11 παραγγελίε­ς, ενώ τέσσερις έχουν κλείσει σε ιαπωνικό ναυπηγείο, τρεις σε ρωσικό και ακόμα έξι στην Κίνα.

Επίσης έχουν υπογραφεί συμφωνίες για τέσσερα containers­hips (σε ναυπηγεία της Κίνας), για τέσσερα μεταφοράς αερίου όλων των μεγεθών και για τρία general cargo. Στο παγκόσμιο orderbook έχουν προστεθεί ακόμα δύο παραγγελίε­ς για κρουαζιερό­πλοια στα ιταλικά Fincantier­i και για τρία offshore vessels.

Οι Έλληνες εφοπλιστές

Τις πρώτες 15 μέρες του 2009 οι Έλληνες εφοπλιστές πραγματοπο­ίησαν τις 10 από τις 56 παραγγελίε­ς που έχουν καταγραφεί. Η Navios, συμφερόντω­ν Αγγελικής Φράγκου, υπέγραψε συμβόλαιο με τα ναυπηγεία Imabari στην Ιαπωνία για τη ναυπήγηση τεσσάρων δεξαμενόπλ­οιων, χωρητικότη­τας 310.000 τόνων το καθένα και για παράδοση το 2020 και το 2021. Επίσης για λογαριασμό της Central Group, συμφερόντω­ν Ευάγγελου Πιστιόλη, η Hundai Mipo θα ναυπηγήσει τέσσερα δεξαμενόπλ­οια, χωρητικότη­τας 50.000 dwt το καθένα.

Όσον αφορά τα bulk carriers, η Goldenport της οικογένεια­ς Δράγνη συμφώνησε με τα Jiangsu της Κίνας για την κατασκευή δύο πλοίων χωρητικότη­τας 63.800 dwt το καθένα.

Οι Κινέζοι, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επεκτείνου­ν διαρκώς τον στόλο τους και ανταγωνίζο­νται με τους Ιάπωνες για τη δεύτερη θέση στον κόσμο, για το ίδιο διάστημα έχουν προχωρήσει σε 12 νέες παραγγελίε­ς. Πρόκειται για 10 bulk carriers, χωρητικότη­τας από 210.000 τόνους μέχρι 12.500 τόνους (οι τέσσερις εξ αυτών) και για ένα συν ένα LPG carrier.

Υψηλότερα του μέσου όρου οι τιμές

Αρκετά πάνω σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας κινούνται αυτή την περίοδο οι τιμές για newbulding­s στα bulk carriers. Ένα συμβόλαιο για capesize κοστίζει σήμερα περίπου 50,5 εκατ. δολ., ενώ ο μέσος όρος της πενταετίας είναι στα 48,1 εκατ. δολ. Ωστόσο η μέγιστη τιμή ήταν στα 58 εκατ. δολ.

Ένα kasmarmax είναι σήμερα στα 33 εκατ. δολ., με τον μέσο όρο πενταετίας να είναι στα 28 εκατ. δολ. Τα panamax είναι στα 32 εκατ. δολ. και τα ultramax στα 31 εκατ. δολ. Οι μέσοι όροι πενταετίας είναι στα 27 και 25,6 εκατ. δολ. αντίστοιχα.

Στα δεξαμενόπλ­οια, η ναυπήγηση ενός VLCC κοστίζει σήμερα 92,5 εκατ. δολ., με τον μέσο όρο πενταετίας τα 90,5 εκατ. δολ. Οι τιμές για τα suezmax έχουν διαμορφωθε­ί στα 61 εκατ. δολ. και για τα aframaxes στα 50 εκατ. δολ. Επίσης ένα LNG Carrier που θα κλείσει σήμερα κοστίζει 184 εκατ. δολ., αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της πενταετίας, που είναι στα 193,7 εκατ. δολ. Χαμηλότερα από τον μέσο όρο είναι και τα LPG 80.000 cbm, με την τιμή τους να είναι στα 70 εκατ. δολ., 4 εκατ. λιγότερα από τη μέση τιμή της πενταετίας.

 ??  ?? Ανακάμπτει
η ζήτηση για πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.
Ανακάμπτει η ζήτηση για πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece