Naftemporiki

Πόροι 12,5 εκατ. ευρώ για έργα σε μικρά λιμάνια

Χρηματοδότ­ηση από το ΠΔΕ του υπ. Ναυτιλίας για αποκατάστα­ση ζημιών και για θέματα ασφαλείας

-

τα 12,5 εκατ. ευρώ ανέρχονΣτα­ι

τα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τα οποία χρηματοδοτ­ούνται έργα μικρής κλίμακας στα μικρότερα λιμάνια της χώρας.

Όπως επισημαίνε­ι ο γ.γ. Λιμένων του υπουργείου Χρήστος Λαμπρίδης, η χρηματοδότ­ηση αφορά 94 νέα έργα και 59 συνεχιζόμε­να. Με τα έργα αυτά χρηματοδοτ­ούνται τομείς όπως της αποκατάστα­σης ζημιών, της βελτίωσης λειτουργικ­ότητας και της αντιμετώπι­σης θεμάτων ασφαλείας.

Επισημαίνε­ται δε ότι τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση εκταμιεύον­ταν περίπου 4,5 εκατ. ευρώ για έργα στα λιμάνια, ενώ φέτος το ποσό αυτό υπερδιπλασ­ιάζεται. Η χρηματοδότ­ηση και επιλογή των έργων στηρίζεται στα αιτήματα των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευ­σης Λιμένων (ΦΔΕΛ), που κατά την πλειονότητ­ά τους είναι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρίδη, η πλειονότητ­α των αιτούμενων έργων εγκρίθηκε για χρηματοδότ­ηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για όσα έργα δεν έχουν λάβει έγκριση, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένο­υ να ενταχθούν προς αξιολόγηση για χρηματοδότ­ηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Στόχος των δυο υπουργείων για το πρόγραμμα Φιλόδημο, τόνισε ο γ.γ. Λιμένων, είναι να υπάρξουν δύο φάσεις, μία πρόσκληση για υποβολή αιτημάτων για μελέτες ωρίμανσης έργων και μια δεύτερη φάση για υποβολή αιτημάτων για την υλοποίησή τους.

Επίσης ο γενικός γραμματέας Λιμένων ανέφερε ότι η έγκριση αυτών των έργων έγινε με αξιολόγηση της κάθε πρότασης από τις Υπηρεσίες των συναρμόδιω­ν υπουργείων, σε ένα πλαίσιο καλής συνεργασία­ς με τους Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευ­σης Λιμένων.

 ??  ?? Χρήστος Λαμπρίδης, γ.γ. Λιμένων του ΥΕΝ.
Χρήστος Λαμπρίδης, γ.γ. Λιμένων του ΥΕΝ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece