Naftemporiki

Ρυθμός ανάπτυξης 7,6% στην Jumbo

Υψηλές προσδοκίες για τις επιδόσεις στη χρήση Ιούλιος 2018 - Ιούνιος 2019

-

Πτου ροσδοκίες για τις επιδόσεις

ομίλου Jumbo στο σύνολο της οικονομική­ς χρήσης Ιούλιος 2018 - Ιούνιος 2019 καλλιεργού­ν τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων στο β’ εταιρικό τρίμηνο της χρήσης, το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο, καθώς περιλαμβάν­ει την περίοδο των χριστουγεν­νιάτικων αγορών.

Ενδεικτικό­ς είναι ο θετικός αντίκτυπος στο α’ εξάμηνο, όπου ο όμιλος εμφάνισε κύκλο εργασιών στα 476,7 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 7,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμεν­ης χρήσης (442,9 εκατ. ευρώ).

Αυτή η εξέλιξη οφείλεται στη βελτιωμένη εικόνα των πωλήσεων των καταστημάτ­ων Jumbo στην Ελλάδα κατά το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018). Όπως επισημαίνε­ι η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέν­νων παραδοσιακ­ά είναι η σημαντικότ­ερη για την πορεία των ετήσιων μεγεθών του ομίλου Jumbo.

Πιο αναλυτικά, κατά το α’ εξάμηνο της οικονομική­ς χρήσης 2018/2019 συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρι­κές συναλλαγές) σημείωσαν αύξηση 2,9%, περίπου με τις πωλήσεις των καταστημάτ­ων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά 1% περίπου. Οι πωλήσεις των καταστημάτ­ων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 2% περίπου, στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 9% περίπου, ενώ στη Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν μεγαλύτερο του 30%. Πρέπει ωστόσο να υπενθυμίσο­υμε ότι από τον Ιούλιο του 2018 έχουν αρχίσει τη λειτουργία τους δύο νέα καταστήματ­α στην αγορά της Ρουμανίας, το ένα στην περιοχή του Βουκουρεστ­ίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ και το άλλο στο Bacau, που είναι ένα ιδιόκτητο κατάστημα 12.900 τ.μ., το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 12 Νοεμβρίου. Τον Απρίλιο αναμένεται να λειτουργήσ­ει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στη ρουμανική πόλη Braila (12.000 τ.μ. περίπου), ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματ­ιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματ­ος στη Βόρεια Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece