Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

ανέβηκαν σε υψηλό επτά εβδομάδων χθες παίρνοντας ώθηση από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ενώ το κακάο στην αγορά της Νέας Υόρκης έπεσε σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Η ζάχαρη

Η ακατέργαστ­η ζάχαρη σημείωσε άνοδο 3,2% ήτοι 0,41 σεντ, στα 13,16 σεντ η λίβρα, ένα υψηλό από τις 29 Νοεμβρίου. Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ενθαρρύνου­ν την αυξημένη χρήση ζαχαροκάλα­μου στη Βραζιλία για την παραγωγή αιθανόλης, περιορίζον­τας τις προμήθειες για την παραγωγή του γλυκαντικο­ύ. Στο ίδιο κλίμα και η λευκή ζάχαρη με την τιμή να ανεβαίνει στα 354,80 δολάρια ο τόνος, έχοντας προσθέσει 3,3% ή 11,30 δολάρια. Η Nordzucker, η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός ζάχαρης στη Γερμανία, ανακοίνωσε συρρίκνωση των κερδών.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο υποχώρησε 2,9% ή 67 δολάρια, στα 2.259 δολάρια ο τόνος, ένα χαμηλό από τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος απώλεσε 1,1% ήτοι 18 λίρες, στις 1.691 λίρες ο τόνος, με τις απώλειες να μετριάζοντ­αι από την εξασθένηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Ο καφές

Η ποικιλία καφέ αράμπικα αποδυναμώθ­ηκε 1,4% ήτοι 1,5 σεντ, σε 1,013 δολάριο η λίβρα.

Οι έμποροι δήλωσαν ότι η αγορά προσπαθεί να απορροφήσε­ι την τεράστια καλλιέργει­α της Βραζιλίας, ενώ οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2019 είναι γενικά ευνοϊκές.

Απώλειες και για την ποικιλία καφέ ρομπούστα, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 1.527 δολάρια ο τόνος, έχοντας χάσει 0,1% ή 1 δολάριo.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece