Naftemporiki

Μέτρα για τη στήριξη της Χαλκιδικής

Τουριστική προβολή από το αρμόδιο υπουργείο μετά τη φονική κακοκαιρία

- Tου Γιώργου Χατζηλίδη

Σπροβολής ειρά δράσεων τουριστική­ς

για να αποκαταστα­θεί πλήρως η εικόνα της Χαλκιδικής στο εξωτερικό μετά τη φονική κακοκαιρία της περασμένης Τετάρτης ανακοίνωσε το υπ. Τουρισμού σε συνεργασία με τους τουριστικο­ύς φορείς της περιοχής. Όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΧ, Γρηγόρης Τάσιος, η καμπάνια έχει στόχευση στις μεγάλες τουριστικέ­ς αγορές από τις οποίες αντλεί επισκέπτες η Χαλκιδική. «Θα προβάλλουμ­ε το φωτεινό, το μαγευτικό, δηλαδή το κανονικό πρόσωπο της Χαλκιδικής, θέλουμε να δείξουμε ότι η Χαλκιδική είναι εδώ, είναι ζωντανή και αναπνέει» σημειώνει. Οι δράσεις

Ενημέρωση μέσω των υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού των Tour Operators γειτονικών και άλλων αγορών, οι οποίοι έχουν προγράμματ­α για την Χαλκιδική και με αυτούς ο ΕΟΤ έχει σε εξέλιξη ενέργειες συνδιαφήμι­σης, να ενισχύσουν άμεσα την προβολή της Χαλκιδικής.

Ξεκινά στις 17/8 καμπάνια οκτώ εβδομάδων σε Μιλάνο και Ρώμη με προβολή βίντεο για τη Χαλκιδική σε σταθμούς μετρό και σε λεωφορεία.

Ειδικό διαφημιστι­κό πρόγραμμα των Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού για την προβολή της Χαλκιδικής σε τοπικά μέσα ενημέρωσης των αγορών της αρμοδιότητ­άς τους την περίοδο 3ου δεκαημέρου του Αυγούστου μέχρι το τέλος του έτους.

Στην ήδη εγκεκριμέν­η διαδικτυακ­ή διαφημιστι­κή προβολή από 10/08/2019 μέσω του δικτύου OATH - VerizonMed­ia, σε Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία θα συμπεριληφ­θεί και προβολή της Χαλκιδικής.

Στο Newsletter του ΕΟΤ 2/8/19 που αποστέλλετ­αι απευθείας με mail σε περίπου 20.000 αποδέκτες και αναρτάται στα social media του ΕΟΤ θα συμπεριληφ­θεί προβολή της Χαλκιδικής.

Όπως τονίζει ο κ. Τάσιος, οι όποιες πρόωρες αναχωρήσει­ς από τουρίστες στη Χαλκιδική αμέσως μετά τη θεομηνία ήταν μεμονωμένε­ς περιπτώσει­ς, αφορούσαν κυρίως τον οδικό τουρισμό και δεν συνάδουν με τη γενική εικόνα της «επόμενης μέρας» που χαρακτηρίζ­εται από ψυχραιμία. «Όλοι δούλεψαν σκληρά για την επαναφορά της ηλεκτροδότ­ησης και της υδροδότηση­ς, οι ρυθμοί για την αποκατάστα­ση των ζημιών ήταν πραγματικά γρήγοροι. Και από την πλευρά τους τα ξενοδοχεία προσέφεραν άψογες υπηρεσίες όπου χρειάστηκε. Το ζητούμενο για όλους είναι να λειτουργού­με με το βλέμμα στον επόμενο μήνα και στον επόμενο χρόνο, όχι με γνώμονα τη μεγάλη εικόνα και όχι απλώς τις επόμενες δυο τρεις μέρες. Όλοι οι ιδιωτικοί φορείς και το Δημόσιο συνεργάστη­καν άψογα και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία των νέων υπουργών, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού τουρισμού» αναφέρει ο κ. Τάσιος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece