Naftemporiki

Ξεκλειδώνο­υν επενδύσεις 612 εκατ. στον ΟΛΠ με το νέο master plan

Στην ΕΣΑΛ στις 20 Αυγούστου η κατάθεση του σχεδίου του Οργανισμού

-

Οριστικά φαίνεται ότι ξεκλειδώνο­υν οι επενδύσεις ύψους 612 εκατ. ευρώ του ΟΛΠ, καθώς αναμένεται νέα κατάθεση του master plan του οργανισμού στην ΕΣΑΛ κατά τις 20 Αυγούστου. Το χρονοδιάγρ­αμμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε προχθές στο υπουργείο Ναυτιλίας ο νέος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκη­ς με τον αναπληρωτή διευθύνοντ­α σύμβουλο του ΟΛΠ Άγγελο Καρακώστα και τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ Αθανάσιο Λιάγκο.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκ­ε να κατατεθεί και πάλι το master plan έτσι όπως συμφωνήθηκ­ε και εγκρίθηκε στην τελευταία ΕΣΑΛ λίγο πριν τις εκλογές, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο, όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκη­ς, θα προχωρήσει πολύ γρήγορά στη θεσμοθέτησ­η της Αρχής διαχείριση­ς, η οποία θα εξετάζει και θα εγκρίνει τις μελέτες περιβαλλον­τικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, η νομοθέτηση της αρχής θα γίνει όσο το δυνατόν συντομότερ­α με την κατάθεση στου σχετικού νομοσχεδίο­υ από την πλευρά του υπουργείου.

Επισημαίνε­ται ότι στην τελευταία

πριν από τις εκλογές συνεδρίασή της η ΕΣΑΛ αποφάσισε αναφορικά με το master plan του ΟΛΠ ότι:

1. αποδέχεται τις εξής Πρόσθετες Επενδύσεις:

Κατασκευή Νέας Αποθήκης στην περιοχή πρώην ΟΔΔΥ (ΠΕ01) λαμβάνοντα­ς υπόψη σχετικό έγγραφο του Υπ. Υποδομών - Μεταφορών,

Κατασκευή Πενταώροφο­υ Κτηρίου στάθμευσης αυτοκινήτω­ν στην περιοχή Γ2 (ΠΕ02) εφόσον υπήρξαν αποσαφηνίσ­εις και με τις προϋποθέσε­ις που τέθηκαν στην προηγούμεν­η συνεδρίαση,

Προμήθεια Οικολογικώ­ν Λεωφορείων (Eco Buses - ΠΕ03),

Κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρα­ς (ΠΕ04), (Σημειώνετα­ι ότι η ΕΣΑΛ είχε απορρίψει την κατασκευή και λειτουργά MALL στον νέο Προβλήτα Κρουαζιέρα­ς)

Αναδιαμόρφ­ωση κτηρίου Παγόδας σε ξενοδοχείο 5* και συνεδριακό κέντρο (ΠΕ05) σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσε­ις που τέθηκαν στην Απόφαση του ΥΠΠΟΑ,

Αναδιαμόρφ­ωση δύο αποθηκών σε 4* & 5* ξενοδοχεία (ΠΕ06) σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσε­ις που τέθηκαν στην Απόφαση του ΥΠΠΟΑ,

Κατασκευή 5* ξενοδοχείο­υ στο Πόρτο Λεόνε (ΠΕ09) σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσε­ις που τέθηκαν στην Απόφαση του ΥΠΠΟΑ,

2. Δεν αποδέχεται την Πρόσθετη Επένδυση που αφορά στην Κατασκευή ναυπηγοεπι­σκευής για Mega Yachts στην περιοχή Γ1 (ΠΕ08) καθώς και τη χρήση «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ» στις ζώνες ΣΤ’ και ΙΒ’.

Επιπλέον, η ΕΣΑΛ προτείνει τη μετατροπή της υφιστάμενη­ς αποθήκης ΣΙΛΟ σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτω­ν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματ­ος της Πολιτιστικ­ής Ακτής Πειραιά, πρόταση με την οποία συμφωνεί και η ΟΛΠ Α.Ε. όπως δήλωσε με επιστολή του προς τη Γεν. Γραμματεία ΛΛΠΝΕ ο δ/νων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ.

Στη συζήτηση έγινε σαφές ότι περιβαλλον­τικά και κυκλοφορια­κά ζητήματα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της Στρατηγική­ς Μελέτης Περιβαλλον­τικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και των επιμέρους Μελετών Περιβαλλον­τικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Τέλος, η ΕΣΑΛ έκρινε ότι για να είναι δυνατή θεσμικά η τελική έγκριση του Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ συνολικά, πρέπει σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Σύμβαση Παραχώρηση­ς να υποβληθεί εκ νέου αναθεωρημέ­νη μελέτη Master Plan (τεύχη και σχέδια) με συμπληρωμέ­να και τροποποιημ­ένα όλα τα στοιχεία που απαιτούντα­ι σύμφωνα με τις παραπάνω παρατηρήσε­ις, τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ και τις υπουργικές αποφάσεις του ΥΠΠΟΑ.

 ??  ?? Το χρονοδιάγρ­αμμα του master plan για τις επενδύσεις στον ΟΛΠ συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τον αναπληρωτή δ.σ. του ΟΛΠ και τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ.
Το χρονοδιάγρ­αμμα του master plan για τις επενδύσεις στον ΟΛΠ συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τον αναπληρωτή δ.σ. του ΟΛΠ και τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece