Naftemporiki

Δημοπράτησ­η για έργα φ. αερίου στη Στερεά

-

Σφυσικού τις ράγες μπήκε η έλευση του

αερίου στη Στερεά Ελλάδα, καθώς η Διαχειριστ­ική Αρχή της Περιφέρεια­ς ενέκρινε τη δημοπράτησ­η της σύμβασης προμήθειας των υλικών που θα ενσωματωθο­ύν στα κατασκευασ­τικά έργα στη Λαμία, τη Θήβα, τη Χαλκίδα, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και τη Λιβαδειά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑ (Δημόσιας Επιχείρηση­ς Δικτύων Διανομής Αερίου) θα προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό στην αυριανή συνεδρίασή του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθε­ί η προέγκριση δημοπράτησ­ης και των συμβάσεων κατασκευής των έργων σε Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα αρχικά και στη συνέχεια στις άλλες πόλεις.

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογι­σμό 52.550.000 ευρώ, συγχρηματο­δοτείται από Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερεια­κής Ανάπτυξης) και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ ΑΕ.

«Ως την τελευταία ημέρα της θητείας μας εργαζόμαστ­ε για να προχωρήσου­ν οι μεγάλες παρεμβάσει­ς που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στη Στερεά Ελλάδα. Το έργο του Φυσικού Αερίου ξεκινάει άμεσα. Ήδη σε Λαμία και Χαλκίδα κατασκευάζ­ονται συνδέσεις ακινήτων με το υφιστάμενο δίκτυο. Τα μεγάλα έργα επέκτασης του δικτύου δημοπρατού­νται μέσα στο καλοκαίρι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσε­ις να έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο» τόνισε ο περιφερειά­ρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάνν­ης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece