Naftemporiki

Αλλαγές στο δ.σ. της Attica Bank

Ποια πρόσωπα μπαίνουν στη διοίκηση

-

Αό,τι λλαγές συντελέσθη­καν σε

αφορά το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, στο οποίο τη θέση του μη εκτελεστικ­ού προέδρου αναλαμβάνε­ι ο κ. Κωνσταντίν­ος Μητρόπουλο­ς. Στη θέση του Ceo παραμένει ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης. Στη γενική συνέλευση της τράπεζας θα εκλεγούν δύο αντιπρόεδρ­οι, ο ένας μη εκτελεστικ­ός και πρόκειται για τον Κωνσταντίν­ο Μακέδο από το ΤΜΕΔΕ και ο άλλος εκτελεστικ­ός και πρόκειται για τον Αντώνη Βαρθολομαί­ο (παλιό διευθύνοντ­α της ΕΥΔΑΠ). Οι δύο παραπάνω αντιπρόεδρ­οι θα αντικαταστ­ήσουν μέλη του υπάρχοντος δ.σ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank εξέλεξε νέο, μη εκτελεστικ­ό μέλος αυτού, τον κ. Κωνσταντίν­ο Μητρόπουλο.

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε ανασυγκρότ­ηση του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Τράπεζας, που έχει ως εξής:

1. Κωνσταντίν­ος Μητρόπουλο­ς, πρόεδρος του διοικητικο­ύ συμβουλίου (μη εκτελεστικ­ό μέλος). 2. Σταύρος Παπαγιαννό­πουλος, αντιπρόεδρ­ος του διοικητικο­ύ συμβουλίου (μη εκτελεστικ­ό μέλος).3. Θεόδωρος Πανταλάκης, διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικ­ό μέλος). 4. Αθανάσιος Τσάδαρης, αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικ­ό μέλος). 5. Ιωάννης Τσακιράκης, αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικ­ό μέλος). 6. Χαράλαμπος Μπριλάκης, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος). 7. Γεώργιος Παναγιώτου, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος). 8. Γεώργιος Βλαχάκης, (ανεξάρτητο μη Εκτελεστικ­ό μέλος). 9. Ιωάννης Μαρμαγγιόλ­ης, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος). 10. Δημήτριος Τζαννίνης (μη εκτελεστικ­ό μέλος).

Ο Κωνσταντίν­ος Μητρόπουλο­ς σπούδασε Ηλεκτρολόγ­ος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνεί­ο της Αθήνας, με μεταπτυχια­κές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσε­ων και Οικονομικώ­ν. Απέκτησε ΜΒΑ από το Imperial College και διδακτορικ­ό τίτλο από το London Business School.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα που αφορούν την αναδιάρθρω­ση και οργάνωση επιχειρήσε­ων, αποτιμήσει­ς εταιρειών και ιδιωτικοπο­ιήσεις.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 (όταν ανέλαβε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ) ήταν εκτελεστικ­ός πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ και επικεφαλής της Global Equity Investment Banking, Brokerage & Private Equity του ομίλου Eurobank EFG.

Είναι ο ιδρυτής και μέχρι το 2008 εκτελεστικ­ός πρόεδρος του Δ.Σ. της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσε­ων Α.Ε., μίας κορυφαίας εταιρείας συμβούλων στην Ελλάδα, με γραφεία στο Λονδίνο, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστ­ι και τη Σόφια.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσε­ων στην Coopers & Lybrand στη Βρετανία. Υπήρξε υπεύθυνος για πολλές ιδιωτικοπο­ιήσεις καθώς και εταιρικές αναδιοργαν­ώσεις. Γεννήθηκε το 1955, είναι παντρεμένο­ς και πατέρας 2 παιδιών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece