Naftemporiki

Trastor: Άσκηση δικαιωμάτω­ν από 24/7

Αύξηση κεφαλαίου για άντληση 22,7 εκατ. ευρώ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

τις 24 Ιουλίου ξεκινά η πεΣρίοδος

άσκησης και διαπραγμάτ­ευσης των δικαιωμάτω­ν προτίμησης (λήγει 6 Αυγούστου) της αύξησης κεφαλαίου της Trastor ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) με στόχο την άντληση ποσού έως 22,7 εκατ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης έχει οριστεί σε 0,80 ευρώ ανά νέα μετοχή και η αύξηση θα γίνει με καταβολή μετρητών και με παροχή δικαιώματο­ς προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας και αναλογία 6 νέες για κάθε 17 παλαιές μετοχές.

Σύμφωνα με το ενημερωτικ­ό δελτίο τα κεφάλαια που θα αντληθούν, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης, και μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενω­ν εξόδων έκδοσης ποσού 0,4 εκατ., εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 22,4 εκατ. Το σύνολο του ποσού θα διατεθεί σε νέες επενδύσεις σε ακίνητα, εκτός από 1 εκατ. ευρώ που θα μείνει ως κεφάλαιο κίνησης για κάλυψη των εξόδων για τις νέες επενδύσεις.

Η Wert Red, η οποία κατέχει το 55,99% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ, έχει δηλώσει ότι προτίθεται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν στο ποσοστό της, καθώς και να προεγγραφε­ί πλήρως για τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα απομείνουν μετά τη λήξη της προθεσμίας για την άσκηση των δικαιωμάτω­ν προτίμησης των παλαιών μετόχων. Να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα που της αναλογούν σκοπεύει η Τράπεζα Πειραιώς (39,39%).

Η αξία του χαρτοφυλακ­ίου ακινήτων της Trastor στο τέλος του 2018 ήταν 154,1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, έπειτα από τις επενδύσεις που πραγματοπο­ιήθηκαν το 2019, είναι περίπου 177 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η διοίκησή της, με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου, για τη μελλοντική της ανάπτυξη θα συνεχίσει να επικεντρών­ει το ενδιαφέρον της στην απόκτηση μισθωμένων γραφειακών, εμπορικών και βιομηχανικ­ών - αποθηκευτι­κών χώρων, δίνοντας έμφαση στη φερεγγυότη­τα των μισθωτών, τη διάρκεια των μισθωτικών συμβάσεων και τη διαφοροποί­ηση του μίγματος ακινήτων και εισοδημάτω­ν. Παράλληλα, θα αξιοποιήσε­ι το σύνολο των διατάξεων του ρυθμιστικο­ύ πλαισίου εξετάζοντα­ς την υλοποίηση προγραμμάτ­ων ανάπτυξης νέων ή επέκτασης υφιστάμενω­ν ακινήτων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν γίνει οι απαραίτητε­ς ενέργειες ανεύρεσης μισθωτή - αγοραστή για σημαντικό ποσοστό αυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece