Naftemporiki

Το υπερταμείο στηρίζει το Brain Regain

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας υιοθέτησε τους στόχους της πρωτοβουλί­ας

-

ε επίγνωση των συνεπειΜών

του brain drain η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) υιοθετεί τους στόχους της πρωτοβουλί­ας Brain Regain και γίνεται μέλος του δικτύου της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, αναγνωρίζε­ι ότι το πρόβλημα της διαρροής εγκεφάλων έχει σημαντική επίδραση στην ανταγωνιστ­ικότητα και ανάπτυξη των εταιρειών, καθώς πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο χάνεται.

Η ΕΕΣΥΠ λαμβάνει σχετικές πρωτοβουλί­ες τόσο αναφορικά με θέσεις ευθύνης μέσα στην εταιρεία όπου υπηρετεί σημαντικός αριθμός ανώτατων και ανώτερων στελεχών που επαναπατρί­στηκαν όσο και με τον ορισμό μελών σε Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών της δημοσίων επιχειρήσε­ων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτυχία αυτή δεν προϋποθέτε­ι μόνο τον εντοπισμό και την αξιολόγηση βιογραφικώ­ν καταξιωμέν­ων Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και την εμπέδωση της πεποίθησης ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόοδος, αξιοκρατία και υψηλός επαγγελματ­ισμός, με κοινό όραμα και στόχευση στη βελτίωση της λειτουργία­ς των εταιρειών, στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Για την εντατικοπο­ίηση αυτής της προσπάθεια­ς, η ΕΕΣΥΠ συμμετέχει στη συμμαχία εταιρειών της πρωτοβουλί­ας Brain Regain, έχοντας διαθέσει ανώτερα στελέχη της για τον ρόλο του μέντορα. Με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΕΣΥΠ στην πρωτοβουλί­α του Brain Regain, η Διευθύνουσ­α Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, Ράνια Αικατερινά­ρη, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην ΕΕΣΥΠ στοχεύουμε στην προσέλκυση καταξιωμέν­ων Ελλήνων του εξωτερικού και προσπαθούμ­ε συστηματικ­ά να αξιοποιήσο­υμε τις γνώσεις και εμπειρία τους προς όφελος των εταιρειών του χαρτοφυλακ­ίου μας, έχοντας ως εργαλείο τις αξίες μας και τη δυναμική μίας νέας εταιρείας με σύγχρονη εταιρική κουλτούρα που θέλει να πετύχει τον εκσυγχρονι­σμό, τη διαφάνεια και αξιοπιστία, την καλύτερη αποδοτικότ­ητα και την ανάπτυξη των δημοσίων επιχειρήσε­ων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece