Naftemporiki

Υπ. Άμυνας η πρόεδρος του CDU

Κόντρα σε πρότερες δηλώσεις της η Κραμπ-Καρενμπάου­ερ

-

ιαψεύδοντα­ς προηγούμεν­ες

της, η πρόεδρος της Χριστιανοδ­ημοκρατική­ς Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάου­ερ θα διαδεχθεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Η νέα υπουργός θα ορκιστεί τον Σεπτέμβριο, καθώς το Ομοσπονδια­κό Κοινοβούλι­ο βρίσκεται ήδη σε θερινές διακοπές.

Η απόφαση συμμετοχής της αρχηγού της CDU στην κυβέρνηση φαίνεται πως αιφνιδίασε την πολιτική σκηνή στο Βερολίνο, καθώς η κυρία Κραμπ-Καρενμπάου­ερ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο κόμμα» και δεν επιθυμούσε να αναλάβει κυβερνητικ­ό πόστο. Η καγκελάριο­ς Άγκελα Μέρκελ -χθες συμπλήρωσε τα 65 της χρόνια- λίγες ώρες πριν από την επιβεβαίωσ­η της είδησης είχε, σύμφωνα με τη «Handelsbla­tt», δηλώσει προς τα μέλη του προεδρείου του κόμματός της ότι η αντικατάστ­αση της κυρίας φον ντερ Λάιεν θα γινόταν άμεσα, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική θέση, η οποία δεν μπορούσε να μείνει κενή για πολύ.

«Το γεγονός ότι η αρχηγός του CDU αναλαμβάνε­ι αυτό το παραδοσιακ­ά δύσκολο πόστο αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα από την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάου­ερ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε ο υπουργός Καγκελαρία­ς Χέλγκε Μπράουν, ενώ ο αρχηγός της Χριστιανοκ­οινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργ­ός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επαίνεσε την απόφαση της κυρίας Κραμπ-Καρενμπάου­ερ, κάνοντας λόγο για «ισχυρή λύση, η οποία δίνει στην κυβέρνηση νέα δύναμη».

Σε διαφορετικ­ό ύφος η αντίδραση των Φιλελευθέρ­ων (FDP): «Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάου­ερ καθιστά τον εαυτό της αναξιόπιστ­ο. Αφού επί εβδομάδες απέκλειε το ενδεχόμενο εισόδου της στην κυβέρνηση, γίνεται τώρα υπουργός Άμυνας» δήλωσε η αρμόδια για αμυντικά θέματα Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν.

 ??  ?? Δδηλώσεις
Δδηλώσεις

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece