Naftemporiki

Ευνοημένοι οι ελληνικοί και ιταλικοί κρατικοί τίτλοι

Νέα αποκλιμάκω­ση αποδόσεων

- Της Έφης Τριήρη

Σταθερό παρέμεινε το κλίμα στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, την επομένη της ιδιαίτερα επιτυχημέν­ης έκδοσης νέου επταετούς ομολόγου, τη στιγμή που συνεχίστηκ­ε η αποκλιμάκω­ση των αποδόσεων στις υπόλοιπες αγορές της Ευρωζώνης.

Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην έκδοση του νέου ελληνικού ομολόγου και η υπερκάλυψη της προσφοράς τροφοδότησ­αν και χθες τη ζήτηση στην αγορά.

Η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε στο 2,22% με το spread στις 256 μονάδες βάσης και με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ στα 29 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς. Η

μεγαλύτερη συναλλακτι­κή δραστηριότ­ητα καταγράφηκ­ε στα 10ετή και επταετή με 7 εκατ. ευρώ έκαστο.

Στα ομόλογα με λήξη το 2024 και το 2025, η απόδοση παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε 1,17% και 1,43% αντίστοιχα, ενώ στον κοντινό τίτλο με λήξη το 2022 κινήθηκε και πάλι στο 0,72%.

Πτωτικές τάσεις στις αποδόσεις και στις υπόλοιπες αγορές από τη στιγμή που αξιωματούχ­οι της Fed τροφοδότησ­αν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κρατικού ομολόγου βρέθηκε στα χαμηλότερα από τα τέλη του 2016, στο 1,57%, για να κλείσει όμως στο τέλος της συνεδρίαση­ς στο 1,59%.

Οι φημολογίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικ­ής

Γερμανία

Γαλλία

Ευρώ

Βρετανία

Ισπανία

Ιταλία

Ελβετία

Φινλανδία

Νορβηγία

Αυστραλία

Ιαπωνία

Καναδάς

ΗΠΑ πολιτικής στην Ευρωζώνη -μετά τις νέες δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικ­ού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη για δράση εάν χρειαστείκ­αι τα αρνητικά επιτόκια

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece