Naftemporiki

Ο Γ. Μαυρωτάς μίλησε για τα σχέδιά του στη ΓΓΑ

«Ο αθλητισμός είναι επένδυση»

-

Μία μέρα μετά την τοποθέτησή του στη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, ο Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε χθες εφ' όλης της ύλης, εξηγώντας πώς έγινε η επιλογή του και απλώνοντας τις σκέψεις του για το νέο πεδίο δράσης που ανοίγεται μπροστά του.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν ξαφνικό. Με πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργ­ός το πρωί της Δευτέρας και μου ζήτησε να αναλάβω αυτή τη θέση. Μου είπε "γνωρίζω ότι είσαι σε άλλο κόμμα, αλλά δεν σε θέλω για τις πολιτικές σου πεποιθήσει­ς, αλλά για τις γνώσεις σου στον συγκεκριμέ­νο τομέα". Το συζήτησα λίγο με κάποιους ανθρώπους και πήρα αυτή την απόφαση, γιατί ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που αγαπάω και πονάω. Νομίζω ότι στην πολιτική πρέπει να προσπαθείς και να προσφέρεις με γνώσεις και με πράξεις στα αντικείμεν­α που μπορείς» εξήγησε.

Ερωτηθείς για το αν θα αναλάβει πρωτοβουλί­ες, απάντησε ότι «με τον κ. Αυγενάκη πιστεύω ότι θα έχουμε μια καρποφόρα συνεργασία. Εγώ είμαι πιο πολύ στο κομμάτι του ερασιτεχνι­κού αθλητισμού, τα

ολυμπιακά αθλήματα και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Ο υφυπουργός φαντάζομαι ότι θα έχει πιο πολύ το κομμάτι του επαγγελματ­ικού αθλητισμού και γενικά όσα έχουν πολιτική».

Όσο για τις προτεραιότ­ητές του; «Τα τελευταία τρία χρόνια έχω δει πράγματα για το τι σημαίνει αθλητισμός στην Ευρώπη. Πράγματα που στην Ελλάδα δεν τα έχουμε τόσο πολύ συνειδητοπ­οιήσει και πρέπει να πορευτούμε μαζί με την Ευρώπη. Για περισσότερ­η διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό σιγά σιγά θα το αναπτύξουμ­ε για το που πηγαίνει κάθε ευρώ».

Αναφορικά με το αν μπορεί ο αθλητισμός να έχει κοινή πορεία με την παιδεία, ο κ. Μαυρωτάς εκτιμά ότι «αθλητισμός και σχολείο είναι δύο πράγματα συμπληρωμα­τικά και όχι ανταγωνιστ­ικά. Ο αθλητισμός πρέπει να συνδυαστεί με την υγεία, με την ευεξία. Αυτό που λέμε για το διά βίου μάθηση, να το κάνουμε διά βίου άθληση. Ο αθλητισμός δεν είναι κόστος, είναι επένδυση».

Όσο για το πώς θα ήθελε να ολοκληρώσε­ι αυτή την πορεία; «Παλαιότερα ήταν ένα στοίχημα η δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσ­εων, τώρα είναι η λειτουργία των όσων υπάρχουν. Σκοπός μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερ­ος κόσμος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ο γενικός γραμματέας δεν κρίνεται μόνο από τον πίνακα των ολυμπιακών μεταλλίων, αλλά από το ποσοστό του κόσμου που ασχολείται με τον αθλητισμό. Έχουμε τον Αντετοκούν­μπο, τον Τσιτσιπά, τη Στεφανίδη, τον Πετρούνια, την Κορακάκη. Αυτοί είναι οι "φάροι", ώστε ν' ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότερ­α παιδιά».

 ??  ?? Γιώργος Μαυρωτάς, γ.γ. Αθλητισμού.
Γιώργος Μαυρωτάς, γ.γ. Αθλητισμού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece