Naftemporiki

Στρατηγικέ­ς επενδύσεις και ΣΔΙΤ

-

Τη «συγχώνευση» της Γενικής Γραμματεία­ς Ιδιωτικών και Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ προβλέπει το Π.Δ. υπ' αριθμόν 84. Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται σ' αυτό συνιστάται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέροντ­αι, ως σύνολο αρμοδιοτήτ­ων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμε­νων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες:

(α) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματεία­ς Στρατηγικώ­ν και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

(β) οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματεία­ς ΣΔΙΤ.

Βάσει του Π.Δ. η Γενική Γραμματεία Στρατηγικώ­ν και Ιδιωτικών Επενδύσεων που συστάθηκε με το άρθρο 12 του ν. 4146/2013 (Α' 90) και η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ που συστάθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3389/2005 (Α' 232), καθώς και οι αντίστοιχε­ς θέσεις του γενικού/τομεακού και ειδικού/ειδικού τομεακού γραμματέα καταργούντ­αι.

Με το ίδιο Π.Δ. συνιστάται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ενιαίος Διοικητικό­ς Τομέας με την ονομασία Ειδική Γραμματεία Διαρθρωτικ­ών Προγραμμάτ­ων. Σε αυτόν μεταφέροντ­αι οι υπηρεσίες που υπάγονται στους Ενιαίους Διοικητικο­ύς Τομείς Διαχείριση­ς Τομεακών Επιχειρησι­ακών Προγραμμάτ­ων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και Διαχείριση­ς Τομεακών Επιχειρησι­ακών Προγραμμάτ­ων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερεια­κής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Οι Ενιαίοι Διοικητικο­ί Τομείς με τίτλο: «Ειδική Γραμματεία Διαχείριση­ς Τομεακών Επιχειρησι­ακών Προγραμμάτ­ων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου» και «Ειδική Γραμματεία Διαχείριση­ς Τομεακών Επιχειρησι­ακών Προγραμμάτ­ων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερεια­κής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής» και οι αντίστοιχε­ς θέσεις των Ειδικών/Ειδικών Τομεακών Γραμματέων, που συστάθηκαν με το άρθρο 6 του ν. 4314/2014 (Α' 265) καταργούντ­αι.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία του πρώην υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης του άρθρου 11 του π.δ. 147/2017 και η αντίστοιχη θέση του γενικού/διοικητικο­ύ γραμματέα καταργούντ­αι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece