Naftemporiki

Ρεκόρ... πηγαδάκια και κακές συνήθειες

- K.K.

Το... ρεκόρ της Ζωής Κωνσταντοπ­ούλου έσπασε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. Το 2015 η εκλογή της νέας Προέδρου της Βουλής είχε γίνει με 253 θετικές ψήφους. Ωστόσο, χθες, ο Κώστας Τασούλας έφτασε τις 283 ψήφους καθώς, με εξαίρεση το «παρών» του ΚΚΕ, όλες οι πτέρυγες της Βουλής είπαν «ναι». Στη συνέχεια σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ του Ν. Βούτση και του Κ. Τασούλα, δημιουργών­τας αισιοδοξία για μια πιο συναινετικ­ή κοινοβουλε­υτική περίοδο.

- Να κόψουν τις κακές συνήθειες καλούνται οι φανατικοί του τσιγάρου στη Βουλή. Ο νέος Πρόεδρος σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα τον αντικαπνισ­τικό νόμο εντός του Κοινοβουλί­ου και δεν θα κάνει τα... στραβά μάτια σε όσους ανάβουν τσιγάρο σε απόμερα σημεία εντός του κτηρίου.

- Την προσοχή των δημοσιογρά­φων τράβηξαν τα διακομματι­κά «πηγαδάκια» που είχαν σχηματιστε­ί στο καφενείο της Βουλής. Από τους πιο... ενδιαφέρον­τες διαλόγους ήταν αυτός ανάμεσα στον Νότη Μηταράκη και τον Παύλο Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρή­θηκε για τα όσα είπε ο «γαλάζιος» υφυπουργός περί κατσαρίδων στο υπουργείο, με τον σύντομο διάλογο πάντως να μην «ξεφεύγει».

Στο μεταξύ, η φημολογία για το τετ α τετ του Αδ. Γεωργιάδη με τον Π. Πολάκη προκάλεσε την απάντηση μέσω twitter του υπουργού Ανάπτυξης. «Στην πολιτική μου διαδρομή ποτέ δεν έχω διαψεύσει παραπολιτι­κά σχόλια. Κυρίως διότι δεν θα έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά. Όμως υποχρεούμα­ι να πω ότι είναι ψευδές πως αγκαλιάστη­κα με τον κ. Παύλο Πολάκη. Οι πολιτικές μας διαφορές παραμένουν προφανώς ακέραιες» ήταν το χαρακτηρισ­τικό σχόλιο του «γαλάζιου» υπουργού.

I[SID:12828588]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece