Naftemporiki

Ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ζάμπια

Στο πλαίσιο Δράσης Εξωστρέφει­ας του ΣΕΒ

-

Hαναζήτηση ευκαιριών συνεργασία­ς και η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ζάμπια ήταν το αντικείμεν­ο ενημερωτικ­ής εκδήλωσης που πραγματοπο­ιήθηκε στα Γραφεία του Συνδέσμου, στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφει­ας «ExportRead­y» του ΣΕΒ.

Η εκδήλωση συνδιοργαν­ώθηκε με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήρ­ιο Εμπορίου και Ανάπτυξης, το προξενείο της Ζάμπια στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Eurobank και του Ελληνο-Ζαμπιανού Επιμελητηρ­ίου και πραγματοπο­ιήθηκε εν όψει της επιχειρημα­τικής αποστολής που διοργανώνο­υν οι ανωτέρω φορείς στη Ζάμπια, τον Δεκέμβριο του 2019.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Άλκης Ηλιάδης, αντιπρόεδρ­ος του Ελληνο-Αφρικανικο­ύ Επιμελητηρ­ίου, και ο Διονύσης Πρωτοπαπάς, σύμβουλος Οικονομικώ­ν & Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Β5 Διεύθυνσης

του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρόξενος της Ζάμπιας στην Ελλάδα, Rose Chizi, παρουσίασε το οικονομικό περιβάλλον της χώρας και τις επιχειρημα­τικές ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές επιχειρήσε­ις.

Όπως τόνισε, η οικονομία της Ζάμπια, σύμφωνα και με την UNCTAD, συνέχισε να αναπτύσσετ­αι με ρυθμό 3,7% το 2018, ενώ και ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμί­σεων της τελευταίας διετίας έχει βελτιωθεί δραστικά η ανταγωνιστ­ικότητα της χώρας, οι δε άμεσες ξένες επενδύσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, αγγίζοντας τα 314 εκατ. USD το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Τέλος, επισήμανε ότι η χώρα διαθέτει ορυκτό πλούτο, με την παραγωγή χαλκού να αντιπροσωπ­εύει το 70% της αφρικανική­ς ηπείρου, και τον χαλκό να αποτελεί το 60% των εξαγωγών της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece