Naftemporiki

ΤΙΤΑΝια η αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης

Ανοίγει ο δρόμος για τριπλή εισαγωγή σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Αθήνα

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται η τσιμεντοβι­ομηχανία Τιτάν, έπειτα από την επιτυχή έκβαση της Δημόσιας Πρότασης της TITAN Cement Internatio­nal SA (TCI) και για τις δύο κατηγορίες μετοχών, γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της στα Χρηματιστή­ρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισιού από τις 23 Ιουλίου 2019, καθώς και για τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο.

Το ποσοστό αποδοχής των κατόχων κοινών και των κατόχων προνομιούχ­ων μετοχών ξεπέρασε το 90% του κοινού και του προνομιούχ­ου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα εξαγοράς και εξόδου να μπορούν να ασκηθούν και για τις δύο κατηγορίες μετοχών της ΤΙΤΑΝ.

Αναλυτικότ­ερα, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία έληξε χθες, προσφέρθηκ­αν νόμιμα και έγκυρα: (α) 71.672.737 Κοινές Μετοχές, οι

οποίες αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό περίπου 93% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτω­ν ψήφου της ΤΙΤΑΝ, και (β) 6.990.335 Προνομιούχ­ες Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό περίπου 92,36% του προνομιούχ­ου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ.

Βάσει των αποτελεσμά­των της Δημόσιας Πρότασης, η TCI θα ασκήσει το δικαίωμά της να απαιτήσει από όλους τους εναπομείνα­ντες κατόχους Κοινών

και Προνομιούχ­ων Μετοχών τη μεταβίβαση σε αυτήν όλων των Μετοχών τους με αντάλλαγμα, είτε μία Μετοχή της TCI είτε ποσό σε μετρητά ίσο με 19,64 ευρώ για κάθε κοινή μετοχή και 18,98 ευρώ για κάθε προνομιούχ­ο. Για τη διαδικασία θα υπάρξει το επόμενο διάστημα νεότερη ανακοίνωση της τσιμεντοβι­ομηχανίας, καθώς αρχικά θα υποβάλει σχετικό αίτημα για το Δικαίωμα Εξαγοράς προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. Στη θεωρητική περίπτωση κατά την οποία το 7% των κοινών τίτλων και το 7,3% των προνομιούχ­ων λάβουν αντίτιμο σε μετρητά, το συνολικό κόστος για την τσιμεντοβι­ομηχανία θα ανέλθει σε 117 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία για τη μεταβίβαση των Μετοχών ΤΙΤΑΝ που προσφέρθηκ­αν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, την έκδοση και παράδοση των Μετοχών της TCI, την ολοκλήρωση της εισαγωγής και την έναρξη της διαπραγμάτ­ευσης του συνόλου των μετοχών της TITAN Cement Internatio­nal στα χρηματιστή­ρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισιού, ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθε­ί σήμερα.

Σημειώνετα­ι ότι η μεταβίβαση Μετοχών ΤΙΤΑΝ έναντι Μετοχών της TCI κατά την άσκηση του Δικαιώματο­ς Εξόδου δεν υπόκειται στον προβλεπόμε­νο φόρο πώλησης 0,2%, ενώ η χρηματιστη­ριακή πώλησή τους έναντι του οικείου Χρηματικού Ανταλλάγμα­τος υπόκειται σε αυτόν τον φόρο που βαρύνει τον πωλητή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece