Naftemporiki

Μερική διάσταση απόψεων της Εθνικής με το ΤΧΣ

Σχετικά με τη στελέχωση του Δ.Σ.

-

Mμένει ια μερική διαφωνία, που

να δούμε πώς θα διευθετηθε­ί, φαίνεται να χωρίζει στην παρούσα φάση τις απόψεις της Εθνικής και του ΤΧΣ για τα στελέχη στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Η διάσταση απόψεων καταγράφηκ­ε από τη μαραθώνια προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικο­ύ συμβουλίου της τράπεζας, που τύποις δεν φαίνεται να έληξε, αφού δεν ελήφθησαν ακριβώς αποφάσεις.

Τι έχει συμβεί: Φαίνεται πως η Εθνική Τράπεζα, που έχει συμφωνήσει με την ονοματολογ­ία που το ΤΧΣ προτείνει για το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, επιζητεί και την έγκριση από το nomination committee, κάτι που τυπικά δύσκολα μπορεί να αρνηθεί το ΤΧΣ.

Καθώς πάντως συμφωνία δεν έχει υπάρξει, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείετα­ι το Ταμείο να κατέβει με αυτόνομη δική του πρόταση στη γενική συνέλευση ως μέτοχος του 40% και πλέον της τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα φαίνεται να υποστηρίζε­ι ότι το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος μπορεί να προτείνει αύξηση της συμμετοχής των μελών που το εκπροσωπού­ν στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, αλλά τα μέλη αυτά πρέπει να αξιολογηθο­ύν από τα αρμόδια εσωτερικά όργανα της τράπεζας.

Το ΤΧΣ ελέγχει για την ακρίβεια το 40,3% της Εθνικής Τράπεζας και είναι ο βασικός μέτοχος.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο με 13 μέλη θα μετέχουν οι Κώστας Μιχαηλίδης και Παύλος Μυλωνάς, πρόεδρος και CΕΟ αντιστοίχω­ς, η Αικατερίνη Μπερίτση πιθανότατα αντιπρόεδρ­ος, ο Γκίκας Χαρδούβελη­ς, ο Αβραάμ Γούναρης, ο Δημήτρης Καποτόπουλ­ος μέχρι να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες, οι Claude PIret, Andrew McLntyre, John McCormik, o Περικλής Δρούγκας, η Χριστίνα Θεοφιλίδη, ενώ γραμματέας του διοικητικο­ύ συμβουλίου θα είναι ο Παναγιώτης Δασμάνογλο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece