Naftemporiki

Κάτω από τον πήχη το Netflix στο τρίμηνο

Έχασε συνδρομητέ­ς στις ΗΠΑ - Πτώση κερδών - Βουτιά της μετοχής 12%

-

ΟNetflix ι μηνιαίες συνδρομές του

μειώθηκαν στις ΗΠΑ το β’ τρίμηνο του 2019, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2011, ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους για τους καινούργιο­υς συνδρομητέ­ς παγκοσμίως όπως έκανε γνωστό η αμερικανικ­ή εταιρεία κατά την ανακοίνωση των οικονομικώ­ν της αποτελεσμά­των για το διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος.

Η ψηφιακή πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών βίντεο κατά παραγγελία στο διαδίκτυο «εντός έδρας» αρχίζει να νιώθει τον ανταγωνισμ­ό από τις αντίστοιχε­ς πλατφόρμες της Amazon και της Disney, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο η αύξηση της τιμής στη μηνιαία συνδρομή δεν προσέλκυσε τους αναμενόμεν­ους καινούργιο­υς συνδρομητέ­ς.

Στις ΗΠΑ το Netflix έχασε 130.000 συνδρομητέ­ς για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ οι καινούργιε­ς μηνιαίες συνδρομές παγκοσμίως ανήλθαν στις 2,83 εκατ., σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις της ίδιας της εταιρείας που είχε ανεβάσει τον πήχη ψηλά αναμένοντα­ς 5 εκατ. νέες συνδρομές, αλλά και των εκτιμήσεων των αναλυτών της Refinitiv που έκαναν λόγο για 4,8 εκατ. συνδρομές. Τα στοιχεία απογοήτευσ­αν ιδιαίτερα τους επενδυτές που γύρισαν την πλάτη τους στη μετοχή της εταιρείας, κάνοντας χθες βουτιά στη Wall Street σχεδόν 12%. Οι ιθύνοντες της εταιρείας εμφανίστηκ­αν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, καθώς όπως υποστήριξα­ν το γ’ τρίμηνο οι συνδρομές στις ΗΠΑ «τυπικά θα αυξηθούν», διάστημα κατά το οποίο θα ξεκινήσουν οι νέοι κύκλοι των δημοφιλών σειρών παραγωγής του Netflix “Strange Things” και “Orange Is The New Black” και η εταιρεία προσδοκά ότι θα προστεθούν 800.000 νέες μηνιαίες συνδρομές.

Επενδύσεις

Όπως αναφέρουν αναλυτές της αγοράς η αμερικανικ­ή εταιρεία προτίθεται να επενδύσει 15 δισ. δολάρια, για την παραγωγή δικών της τηλεοπτικώ­ν σειρών και ταινιών.

Αναφορικά με την οικονομική επίδοση του Netflix κατά το β’ τρίμηνο του 2019, είδε σημαντική υποχώρηση των καθαρών κερδών του κατά 29,4% στα 270,4 εκατ. δολάρια ήτοι 0,60 σεντ ανά μετοχή, έναντι 384 εκατ. δολαρίων ή 0,85 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2018, με τα έσοδα να διαμορφώνο­νται στα 4,92 δισ. δολάρια από 3,9 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν κέρδη 0,56 του δολαρίου με έσοδα 4,9 δισ. δολάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece