Naftemporiki

Άμεσα οι προσλήψεις σε υγεία και αστυνομία

Πυρετώδεις συνεδριάσε­ις και επαφές του πρωθυπουργ­ού

- Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Προτεραιότ­ητα στην αντιμετώπι­ση θεμάτων της καθημερινό­τητας δίνει η κυβέρνηση και χθες σε ευρεία σύσκεψη αποφασίστη­κε να προχωρήσου­ν άμεσα οι προσλήψεις στην υγεία και στην αστυνομία. Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσε­ι το Κυβερνητικ­ό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), ενώ ο πρωθυπουργ­ός θα έχει συναντήσει­ς με τον επενδυτή Prem Watsa αλλά και τον Μαργαρίτη Σχοινά που θα είναι ο νέος Έλληνας επίτροπος.

Οι συσκέψεις -εν όψει και των προγραμματ­ικών δηλώσεων που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνο­νται τη Δευτέρα- είναι συνεχείς. Η οικονομία παραμένει στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικ­ού ενδιαφέρον­τος, ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αντιμετώπι­ση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Συσκέψεις

Χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργ­ού πραγματοπο­ιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοΐδη­ς, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκ­ος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματ­ισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου. Στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργ­ό οι εξής κατευθύνσε­ις:

* Να προχωρήσου­ν οι προγραμματ­ισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότ­ητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας. Σημειώνετα­ι πως την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και είχε αναφερθεί στην ανάγκη επιτάχυνση­ς των προσλήψεων στον κρίσιμο κλάδο των νοσηλευτών.

* Επιπλέον να δρομολογηθ­ούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθε­ί μέχρι το τέλος του έτους- 1.500 προσλήψεις αστυνομικώ­ν για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό είχε υπάρξει «γαλάζια» προεκλογικ­ή δέσμευση.

Το ΚΥΣΕΑ

Σήμερα το πρωί συνεδριάζε­ι στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ και θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη­ς θα αναφερθεί στην επιλογή ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι ο Γ. Γεραπετρίτ­ης θα ενημερώσει για τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργ­ού.

Συναντήσει­ς

Να σημειωθεί πως το μεσημέρι θα πραγματοπο­ιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστι­κή Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη. Θα ακολουθήσε­ι το τετ α τετ του πρωθυπουργ­ού με τον Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα συνεδριάζε­ι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η «γαλάζια» Κοινοβουλε­υτική Ομάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μία πρώτη εικόνα του πλαισίου που θα κινηθεί στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια. Όπως είναι αναμενόμεν­ο, κεντρικό θέμα στις πρώτες κοινοβουλε­υτικές μάχες θα είναι η οικονομία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση εστιάζει και σε μία σειρά άλλων θεμάτων -από τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες έως την κατάργηση του ασύλου- προκειμένο­υ να δώσει ένα στίγμα αλλαγής πορείας σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχετικές ρυθμίσεις θα περιληφθού­ν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή αμέσως μετά τις προγραμματ­ικές δηλώσεις και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον μήνα.

 ??  ?? Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη και αργότερα στο Μαξίμου με τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη και αργότερα στο Μαξίμου με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece