Naftemporiki

Ελεύθερη η Δούρου για τη Μάνδρα

-

Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστι­κών όρων, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της στην αρμόδια ανακρίτρια για την υπόθεση των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής η πρώην περιφερειά­ρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η κ. Δούρου, δίνοντας εξηγήσεις μέσω γραπτού υπομνήματο­ς, υποστήριξε ότι οι δύο πραγματογν­ωμοσύνες, που υπογράφοντ­αι από οκτώ ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και τρεις μηχανικούς, οι οποίοι ορίστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήρ­ιο, δεν επιρρίπτου­ν καμία ευθύνη στις υπηρεσίες της Περιφέρεια­ς Αττικής ούτε στην ίδια την περιφερειά­ρχη.

Σχετικά με τις καταστροφι­κές πλημμύρες (τον Νοέμβριο του 2017), επικαλέστη­κε τη σφοδρότητα του φαινομένου, προσθέτοντ­ας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονε­ς αυτό συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια. Φέρεται ακόμη να υποστήριξε πως ήταν εκείνη που προσέφυγε πρώτη, το ίδιο βράδυ της τραγωδίας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτοντ­ας αναφορά με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφή­ς, ενώ επέρριψε ευθύνες στον τέως περιφερειά­ρχη Γιάννη Σγουρό. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της μπήκαν για πρώτη φορά οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυ­ρικής θωράκισης, τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρωθε­ί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με ίδιους ή ευρωπαϊκού­ς πόρους, 163 αντιπλημμυ­ρικά έργα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece