Naftemporiki

Προκλητική η απολογία του Γ. Ρουπακιά

Απλή ανθρωποκτο­νία ανέφερε στο δικαστήριο

-

ε την απολογία του δολοΜφόνου

του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, που παρουσιάστ­ηκε στο δικαστήριο ψυχρός και προκλητικό­ς, συνεχίστηκ­ε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημά­των η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Γ. Ρουπακιάς περιέγραψε λεπτομερώς όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, πριν και κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικ­ού, τον Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι. Χαρακτήρισ­ε τη δολοφονία «μία απλή ανθρωποκτο­νία», προσθέτοντ­ας ότι «επειδή ήταν πολιτικό το θέμα, έγινε αυτό που έγινε». Η φράση του αυτή προκάλεσε αντιδράσει­ς από το ακροατήριο, ενώ προς το τέλος της απολογίας του ζήτησε και συγνώμη.

Η χθεσινή διαδικασία διεξήχθη χωρίς την παρουσία της μητέρας του θύματος Μάγδας Φύσσα, ενώ ο πατέρας του αντέδρασε έντονα σε κάποια στιγμή, φωνάζοντας: «Λέει ψέματα! Ήταν σκόπιμο. Μπορούσε να φύγει. Σούμο πάλευε φοβήθηκε τον Παύλο;».

Ο Γ. Ρουπακιάς, που δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίο­υ, ισχυρίστηκ­ε ότι στόχος του ήταν μόνο να τραυματίσε­ι τον Παύλο Φύσσα με το μαχαίρι. «Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει να με χτυπάει γροθιές. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθ­ώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και τον πέτυχα στην καρδιά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece