Naftemporiki

Ο Σάντσεθ απορρίπτει συμμαχία με τον Ιγκλέσιας

-

Ουπηρεσιακ­ός πρωθυπουργ­ός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε χθες ότι δεν θα δεχθεί να συμμετάσχε­ι στην κυβέρνησή του ο επικεφαλής του κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο ισπανικό Κοινοβούλι­ο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύν­ης στον ηγέτη του PSOE και νικητή των εκλογών. «Μία κυβέρνηση η οποία θα περιλάμβαν­ε τον Ιγκλέσιας (ως αντιπρόεδρ­ο) δεν θα λειτουργού­σε, θα παρέλυε εξαιτίας των εσωτερικών αντιφάσεων», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta. «Το κύριο εμπόδιο... είναι η συμμετοχή του κ. Ιγκλέσιας στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο Πέδρο Σάντσεθ αναφέρθηκε συγκεκριμέ­να στις διαφωνίες του με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας για το θέμα της Καταλονίας, η οποία επιχείρησε να αυτονομηθε­ί τον Οκτώβριο 2017, προκαλώντα­ς μία από τις μεγαλύτερε­ς πολιτικές κρίσεις που έχει περάσει η Ισπανία.

Το κόμμα Podemos θέτει εξαρχής ως όρο για την υποστήριξή του την είσοδό του στην κυβέρνηση, πράγμα που ο Σάντσεθ είχε κατηγορημα­τικά αρνηθεί, πριν χαλαρώσει τη στάση του την περασμένη εβδομάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece