Naftemporiki

Με τον Ματ Ντίλον το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου

Πρεμιέρα εκτός συναγωνισμ­ού στο Λοκάρνο

-

ΜΛάνθιμου, ια νέα ταινία του Γιώργου

γραμμένη από τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου, με τον τίτλο «Nimic», θα κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμ­ού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογρ­άφου του Λοκάρνο τον Αύγουστο. Ένα από τα πιο ιστορικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ κινηματογρ­άφου, αυτό του Λοκάρνο, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωση­ς που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 17 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση υπάρχει η φράση: «το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου», κάτι που προκάλεσε έκπληξη, καθώς κανείς δεν γνώριζε κάτι γι’ αυτό.

Το «Nimic» είναι μια ταινία μικρού μήκους, 12 λεπτών συγκεκριμέ­να, που γύρισε ο Έλληνας σκηνοθέτης με πρωταγωνισ­τές τον Ματ Ντίλον και τη Δάφνη Πατακιά, και χώρες παραγωγής τις Μ. Βρετανία και Γερμανία. Το Φεστιβάλ έδωσε, προς το παρόν, μόνο αυτές τις πληροφορίε­ς, μαζί με μια φωτογραφία του Ντίλον από την ταινία.

Ο Λάνθιμος υπογράφει τη σκηνοθεσία, το μοντάζ οι Ντομινίκ Λιουνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδ­ης ενώ οι εταιρείες παραγωγής του φιλμ είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικανικ­ή Merman και η βρετανική Droga5. Το τελευταίο επιβεβαιωμ­ένο νέο για τα μελλοντικά σχέδια του Έλληνα δημιουργού, είναι η μεταφορά του βιβλίου του Τζιμ Τόμσον «Pop. 1280», κάτι που ανακοινώθη­κε μία ημέρα πριν από τα φετινά Όσκαρ, όπου η Ολίβια Κόλμαν πήρε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Favourite».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece