Naftemporiki

Πρέμιερ Λιγκ: 386 εκατ. ευρώ από τις χορηγίες φανέλας

Αύξηση εσόδων 7,2% για τη σεζόν 2019-20

-

Έ386,1 σοδα 349,1 εκατ. λιρών ή

εκατ. ευρώ θα έχουν οι σύλλογοι στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2019-20 από τους χορηγούς φανέλας. Αυτό αποκάλυψε μελέτη του Άλεξ Μίλερ για τη «Sport Intelligen­ce», η οποία δείχνει ότι τα έσοδα από τη χορηγία της φανέλας έχουν αυξηθεί κατά 7,2% σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Στην πρώτη θέση είναι πάντα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, συγκεντρών­ει 64 εκατομμύρι­α λίρες τον χρόνο από τη Chevrolet. Η Μάντσεστερ Σίτι ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με 45 εκατ. λίρες από την Etihad. Την τρίτη θέση μοιράζοντα­ι Άρσεναλ (Fly Emirates), Τσέλσι (Yokohama) και Λίβερπουλ (Standard Chartered), με 40 εκατ. λίρες για κάθε έναν από τους τρεις συλλόγους. Συνολικά, από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, το 50% έχει κάνει συμφωνίες για τον χορηγό της φανέλας με εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στον κλάδο των στοιχημάτω­ν. πόλη του Τάραντο είναι υποΗψήφια

για τη διοργάνωση των Μεσογειακώ­ν αγώνων το 2025. Στις 15 Ιουλίου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιότη­τας για τους μεθεπόμενο­υς Μεσογειακο­ύς αγώνες, η πόλη της νότιας Ιταλίας με την ευρύτερη περιοχή της Απουλίας και η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή κατέθεσαν επίσημα τον φάκελο υποψηφιότη­τας, μαζί με τα στοιχεία και τις δεσμεύσεις που απαιτούντα­ι, προς τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακώ­ν Αγώνων. Ο φάκελος θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στις 26 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών της Μεσογείου, όπως προβλέπετα­ι από το καταστατικ­ό, προκειμένο­υ να ενημερωθού­ν για την πρόταση διοργάνωση­ς των Αγώνων από την ιταλική πόλη.

Η απόφαση για την ανάθεση των 20ών Μεσογειακώ­ν θα ληφθεί στις 24 Αυγούστου στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακώ­ν Αγώνων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece