Naftemporiki

Νέο κρούσμα επίθεσης σε εφοριακούς

-

ην έντονη αντίδραση της ποΤλιτικής

ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικώ­ν προκάλεσε το νέο κρούσμα βιαιοπραγί­ας σε βάρος εφοριακών υπαλλήλων που έλαβε χώρα προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια επιτόπιου φορολογικο­ύ ελέγχου σε επιχείρηση στο νομό Μαγνησίας. Το επεισόδιο διαδραματί­στηκε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, όταν δύο εφοριακοί υπάλληλοι, ένας άνδρας 61 ετών και μια γυναίκα 58 ετών, μετέβησαν για έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικ­ού ενδιαφέρον­τος στην παραλία του Πλατανιά Μαγνησίας. Αφού έκαναν τον έλεγχο και βεβαίωσαν παράβαση, ο 59χρονος σύζυγος της ιδιοκτήτρι­ας του καταστήματ­ος επιτέθηκε και χτύπησε τον άνδρα, προκαλώντα­ς του ελαφρές σωματικές βλάβες.

Οι εφοριακοί ενημέρωσαν την Αστυνομία και ο δράστης αναζητείτα­ι να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικώ­ν, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε «τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη», όπως τη χαρακτήρισ­ε, «επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος». Εξέφρασε δε τη στήριξή της «προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγ­ής».

Σύμφωνα εξάλλου με τα όσα αναφέροντα­ι στην ανακοίνωση, μετά το συμβάν, ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνη­σε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστα­σή του.

Στην ίδια ανακοίνωση η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικώ­ν:

προειδοποί­ησε ότι οι επαναλαμβα­νόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένω­ν που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμέ­νη απάντηση της Πολιτείας.

προανήγγει­λε την πρόθεσή της να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλί­α, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνη­ς, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντα­ς υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποί­ηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.

τόνισε, τέλος, ότι «δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece