Naftemporiki

Στις 4/9 η Γ.Σ. της Creta Farms

-

Τακτική Συνέλευση για τις 4 Σεπτεμβρίο­υ προγραμματ­ίζει η κρητική αλλαντοβιο­μηχανία Creta Farms, με την ατζέντα να περιλαμβάν­ει βασικά θέματα προς έγκριση όπως οι οικονομικέ­ς καταστάσει­ς της περσινής χρήσης.

Στο μεταξύ, έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθε­ί η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικο­ύ επενδυτή, όπως αναφέρει η Creta Farms σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστή­ριο Αθηνών. Στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης από την αλλαντοβιο­μηχανία προς το επενδυτικό κοινό, οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθε­ί σύμφωνα με το προβλεπόμε­νο χρονοδιάγρ­αμμα στη συμφωνία «Standstill/MoU» μεταξύ της εταιρείας, των μετόχων της εταιρείας και εγγυητών, καθώς και των εκπροσώπων των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών περιλαμβάν­ουν ότι:

στις 31/7/2019 ολοκληρώθη­καν οι διαδικασίε­ς για τη μεταβίβαση του συνόλου των σημάτων και δικαιωμάτω­ν ευρεσιτεχν­ίας που αφορούν τις δραστηριότ­ητες της εταιρείας από την κυπριακή NOVAPLOT στην Creta Farms

από 31/7/2019 έχει ανατεθεί στην εταιρεία PwC όπως και τα καθήκοντα CRO/Monitoring Trustee στην εταιρεία Ernst & Young

η εταιρεία έχει ήδη αναθέσει από τις 31/07/2019 στην ελεγκτική και συμβουλευτ­ική εταιρεία Ernst & Young τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικο­ύ επενδυτή όποιος θα εισέλθει στην εταιρεία εισφέροντα­ς νέα κεφάλαια. Οι σχετικές διαδικασίε­ς έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν έως τα τέλη Οκτωβρίου 2019. «Η εν λόγω διαδικασία είναι άκρως εμπιστευτι­κή, ως εκ τούτου η Creta Farms δεν είναι σε θέση να προβεί σε σχόλια αναφορικά με την εν λόγω διαδικασία. Εντούτοις, δεσμεύεται όπως προβεί σε ανακοινώσε­ις, με τρόπο έγκυρο και έγκαιρο, εφόσον σημειωθούν εξελίξεις επί του θέματος» επισημαίνε­ι η ανακοίνωση.

Αξίζει να επισημανθε­ί ότι συνέπεια της υπογραφής της συμφωνίας MOU, οι πιστώτριες τράπεζες επενέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ επιδεικνύο­υν ανοχή στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα έως την είσοδο στρατηγικο­ύ επενδυτή στην εταιρεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece