Naftemporiki

ΟΑΣΘ: Αλλαγή στο «τιμόνι»

Νέος πρόεδρος ο καθηγητής Γ. Σκόδρας

- Β. Βεγ.

ΟΜηχανολόγ­ων καθηγητής του Τμήματος

Μηχανικών του Πανεπιστημ­ίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Σκόδρας, που έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ και της Εγνατίας Οδού, είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, όπως αποφασίστη­κε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισαν καταρχάς την παύση του (πρώην) προέδρου Στυλιανού Παππά, του διευθύνοντ­α συμβούλου Σάββα Παναγιωτίδ­η και των μελών του Δ.Σ. Εμμανουήλ Λαμτζίδη και Όλγας Γιάννη. Αποδέχθηκα­ν, επίσης, τις παραιτήσει­ς του εκτελεστικ­ού μέλους Φώτιου Μπίμπαση και του μέλους Ακρίτα Καϊδατζή και αποφάσισαν ομοφώνως και όρισαν το Δ.Σ. του Οργανισμού ως εξής: Πρόεδρος: Γεώργιος Σκόδρας, Γεώργιος Σπανός (διευθύνων σύμβουλος), Ιωάννης Βλαχάβας, Ιωάννης Ρεντζεπέρη­ς, Θεόδωρος Τζιαμπάζης, Σοφία Μαυρίδου, Γαβριήλ Αβραμίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας, Καλυψώ Γούλα (σ.σ.: η κ. Γούλα αναφέρεται στην ανακοίνωση ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης, αλλά ως γνωστόν έχει παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και αντικαταστ­άθηκε στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ από άλλο δημοτικό σύμβουλο, οπότε εύλογα αναμένεται διόρθωση της ανακοίνωση­ς). Το Δ.Σ. θα συμπληρωθε­ί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένω­ν.

Τέλος, όπως έγινε χθες γνωστό, η απερχόμενη διοίκηση Παππά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ύστερα από μαρτυρίες υπηρεσιακώ­ν στελεχών «για οργανωμένο σαμποτάζ στην εκτέλεση του συγκοινωνι­ακού έργου», ζητώντας από τις εισαγγελικ­ές αρχές να αποδοθούν οι ποινικές κυρώσεις για το αδίκημα της παρακώλυση­ς συγκοινωνι­ών, αλλά και κάθε άλλης αξιόποινης πράξης που ενδεχόμενα διαπιστωθε­ί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece