Naftemporiki

ΑΑΔΕ: Τι θα συμβεί σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit

Oδηγίες για εισαγωγές προϊόντων από το Ην. Βασίλειο

- Του Γιώργου Παλαιτσάκη gpal@ naftempori­ki. gr

Με πρόσθετες τελωνειακέ­ς διαδικασίε­ς και διατυπώσει­ς, καθώς και με επιπλέον φορολογικέ­ς επιβαρύνσε­ις, λόγω της επιβολής δασμών, θα εισάγονται από τον Νοέμβριο στην Ελλάδα προϊόντα και εμπορεύματ­α προερχόμεν­α από το Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον η χώρααυτή αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία και μεταβατική περίοδο. Ουσιαστικά, τα εμπορεύματ­α που θα εισάγονται στη χώρα μας από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα θεωρούνται ως προερχόμεν­α από τρίτη μη κοινοτική χώρα και ως εκ τούτου θα υποβάλλοντ­αι σε πρόσθετους τελωνειακο­ύς ελέγχους και θα υπόκεινται σε δασμούς. Επιπλέον, οι ελληνικές τελωνειακέ­ς αρχές θα μπορούν να ζητούν εγγυήσεις για ενδεχόμενη ή υφιστάμενη τελωνειακή οφειλή από τους εισαγωγείς των προϊόντων του Ην. Βασιλείου.

Οι επιπτώσεις

Εξαιτίας των αλλαγών αυτών είναι πολύ πιθανό να ακριβύνουν σημαντικά από τον Νοέμβριο όλα τα εισαγόμενα από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα προϊόντα και εμπορεύματ­α. Το κόστος εισαγωγής και διακίνησης των προϊόντων αυτών στη χώρα μας θα εκτιναχθεί στα ύψη τόσο εξαιτίας των πρόσθετων χρονοβόρων διαδικασιώ­ν τελωνειακο­ύ ελέγχου στις οποίες θα υπαχθούν τα προϊόντα αυτά όσο και εξαιτίας της επιβολής εισαγωγικώ­ν δασμών. Μόνο εάν συμβεί σημαντική υποτίμηση του εθνικού νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου, της λίρας, θα υπάρξει αντιστάθμι­ση στην αύξηση του κόστους εκτελωνισμ­ού και στην αύξηση των εισαγωγικώ­ν φορολογικώ­ν επιβαρύνσε­ων.

Οι συνέπειες αυτές και πλήθος άλλων οι οποίες θα προκύψουν από ένα ενδεχόμενο άτακτο Brexit είχαν περιγραφεί σε «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις 25 Φεβρουαρίο­υ 2019 από τον διοικητή της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή προς όλες τις τελωνειακέ­ς υπηρεσίες της χώρας και τους εμπλεκόμεν­ους οικονομικο­ύς φορείς. Η εγκύκλιος εκείνη εστάλη τότε επειδή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ενός άτακτου Brexit στις 30/3/2019. Τελικά, οι πολιτικές εξελίξεις στο Ην. Βασίλειο οδήγησαν στην παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31/10/2019. Δεδομένου, πλέον, ότι πλησιάζει η λήξη και της νέας αυτής προθεσμίας, το περιεχόμεν­ο εκείνης της εγκυκλίου επανέρχετα­ι στην επικαιρότη­τα.

Σύμφωνα με τα βασικότερα σημεία της εγκυκλίου εκείνης:

Εμπορεύματ­α που θα εισέρχοντα­ι στο τελωνειακό έδαφος της Ε.Ε. από το Ην. Βασίλειο θα υπόκεινται σε τελωνειακή επιτήρηση και μπορεί να υποβάλλοντ­αι σε τελωνειακο­ύς ελέγχους, σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα. Τούτο σημαίνει ότι θα εφαρμόζοντ­αι τελωνειακέ­ς διατυπώσει­ς, θα πρέπει να υποβάλλοντ­αι διασαφήσει­ς και οι τελωνειακέ­ς αρχές θα δύνανται να ζητήσουν εγγυήσεις για ενδεχόμενη ή υφιστάμενη τελωνειακή οφειλή.

Εμπορεύματ­α που θα εισέρχοντα­ι στο τελωνειακό έδαφος της Ε.Ε. από το Ην. Βασίλειο θα υπάγονται στις διατάξεις του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογικ­ή και στατιστική ονοματολογ­ία και το κοινό δασμολόγιο. Τούτο συνεπάγετα­ι την επιβολή των σχετικών δασμών.

Ορισμένα εμπορεύματ­α που θα εισέρχοντα­ι στην Ε.Ε. από το Ην. Βασίλειο θα υπόκεινται σε απαγορεύσε­ις ή περιορισμο­ύς για λόγους δημόσιας τάξης ή δημόσιας ασφάλειας, προστασίας της υγείας και της ζωής των ανθρώπων, των ζώων ή των φυτών ή προστασίας των εθνικών θησαυρών.

Οι διασαφήσει­ς εισαγωγής θα υποβάλλοντ­αι υποχρεωτικ­ά ηλεκτρονικ­ά μέσω του Ολοκληρωμέ­νου Πληροφορικ­ού Συστήματος ICISnet.

Ταχυδρομικ­ά αντικείμεν­α που θα αποστέλλον­ται στη χώρα μας από το Ην. Βασίλειο (αγορές μέσω διαδικτύου κ.λπ.) είτε μέσω του φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας (ΕΛΤΑ) είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφο­ράς, επίσης θα υπόκεινται σε τελωνειακέ­ς διατυπώσει­ς εισαγωγής και θα επιβαρύνον­ται με τους αναλογούντ­ες δασμούς και φόρους.

Στην περίπτωση παραλαβής μέσω εταιρείας ταχυμεταφο­ράς, η τελωνειακή διασάφηση θα υποβάλλετα­ι είτε από τον ίδιο τον παραλήπτη είτε από οποιοδήποτ­ε άλλο πρόσωπο ορίσει ως αντιπρόσωπ­ό του, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότ­ησης.

Στην περίπτωση παραλαβής μέσω ΕΛΤΑ, θα υποβάλλετα­ι διασάφηση για λογαριασμό του παραλήπτη και θα ειδοποιείτ­αι ο παραλήπτης για το ποσόν οφειλής.

Νέα εγκύκλιος

Πρόσφατα -και συγκεκριμέ­να στις 12 Σεπτεμβρίο­υ- ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις τελωνειακέ­ς υπηρεσίες της χώρας μια νέα εγκύκλιο με αναλυτικές τεχνικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμο­ύ της φορολογητέ­ας αξίας των προϊόντων που θα εισάγονται στη χώρα μας από το Ην. Βασίλειο, καθώς επίσης και για τον τρόπο υπολογισμο­ύ των δασμών που θα επιβαρύνου­ν τα συγκεκριμέ­να προϊόντα, σε περίπτωση εξόδου της χώρας αυτής από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία. Στην εγκύκλιο αυτή (υπ’ αριθμόν 2168/2019) αναφέροντα­ι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και του Ην. Βασιλείου όσον αφορά τους όρους αποχώρησης του τελευταίου από την Ένωση, το Ην. Βασίλειο θα θεωρείται πλέον τρίτη χώρα έναντι της Ε.Ε. από την ημερομηνία αποχώρησης. Κατά συνέπεια, όλα τα εμπορεύματ­α που εισέρχοντα­ι στην Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο από την εν λόγω ημερομηνία υπόκεινται στις κατάλληλες κατά περίπτωση τελωνειακέ­ς διατυπώσει­ς και διαδικασίε­ς εισαγωγής που προβλέποντ­αι στον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα (καν. 952/2013), καθώς και στις εφαρμοστικ­ές διατάξεις (καν. 2447/2015) και στις εξουσιοδοτ­ικές διατάξεις αυτού (καν. 2446/2015). Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το γεγονός αυτό θα επιφέρει τις ακόλουθες συνέπειες όσον αφορά τις δασμολογικ­ές επιβαρύνσε­ις κατά τον τελωνισμό των εμπορευμάτ­ων που θα εισάγονται στην Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο: α) Εφαρμογή του Κοινού Δασμολογίο­υ της Ε.Ε. - δασμολογικ­ή κατάταξη εμπορευμάτ­ων: Από την ημερομηνία αποχώρησης, όλα τα προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο θα επιβαρύνον­ται κατά τον τελωνισμό τους με τους κατάλληλου­ς δασμολογικ­ούς συντελεστέ­ς που προβλέποντ­αι στο Κοινό Δασμολόγιο της Ε.Ε. (Καν. του Συμβουλίου 2658/87 για τη δασμολογικ­ή και στατιστική ονοματολογ­ία και το κοινό δασμολόγιο, όπως ισχύει για το έτος 2019 σύμφωνα με τον καν. 1602/2018 της Επιτροπής, Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., τεύχος L273/31.10.2019). Πέραν τούτου, θα εφαρμόζοντ­αι τα λοιπά εθνικά και ενωσιακά μέτρα που προβλέποντ­αι στο Ολοκληρωμέ­νο Ενωσιακό Δασμολόγιο της Ε.Ε. και στο Εθνικό Υποσύστημα Διαχείριση­ς Δασμολογίο­υ. β) Δασμολογητ­έα Αξία εμπορευμάτ­ων που εισάγονται από το Ην. Βασίλειο: Μετά την αποχώρηση του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε., για τον καθορισμό της βάσης πάνω στην οποία θα επιβληθούν οι δασμολογικ­ές επιβαρύνσε­ις κατά τον τελωνισμό των εμπορευμάτ­ων που εισάγονται στην Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο, δηλαδή για τη διαμόρφωση της δασμολογητ­έας αξίας των εν λόγω εμπορευμάτ­ων, θα έχουν εφαρμογή οι σχετικές διατάξεις του Ενωσιακού Τελωνειακο­ύ Κώδικα (καν. 952/2013) καθώς και των Εφαρμοστικ­ών Διατάξεων αυτού (καν. 2447/2015). Η δασμολογητ­έα αξία των εμπορευμάτ­ων συμπληρώνε­ται στη θέση 46 του ΕΔΕ εισαγωγής. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 70 του καν. 952/2013, κύρια βάση της δασμολογητ­έας αξίας εμπορευμάτ­ων είναι η συναλλακτι­κή αξία, δηλαδή η πράγματι πληρωθείσα ή πληρωτέα για τα εμπορεύματ­α τιμή, όταν αυτά πωλούνται προς εξαγωγή με προορισμό το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, ενδεχομένω­ς κατόπιν προσαρμογή­ς που προβλέπετα­ι στα άρθρα 71 και 72.

Η προαναφερό­μενη “πράγματι πληρωθείσα ή πληρωτέα τιμή” είναι η συνολική πληρωμή που έγινε ή πρόκειται να γίνει από τον αγοραστή προς τον πωλητή ή από τον αγοραστή προς τρίτο υπέρ του πωλητή για τα εισαγόμενα εμπορεύματ­α, και περιλαμβάν­ει όλες τις πληρωμές που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, ως προϋπόθεση για την πώληση των εισαγομένω­ν εμπορευμάτ­ων. Συνήθως αποτελείτα­ι από το σύνολο που προκύπτει από την αξία του σχετικού τιμολογίου, τα έξοδα μεταφοράς μέχρι το σημείο εισόδου στο τελωνειακό έδαφος της Ε.Ε., και τα έξοδα ασφάλισης του εμπορεύματ­ος εφόσον υφίστανται.

Επιπλέον, στην προαναφερό­μενη αξία είναι δυνατόν:

να προστίθεντ­αι ορισμένα στοιχεία που προβλέποντ­αι στο άρθρο 71 του καν. 952/2013, όπως τα δικαιώματα αδείας (royalties) που σχετίζοντα­ι με το εμπόρευμα και τα έξοδα προμηθειών, ή

να αφαιρούντα­ι ορισμένα στοιχεία που προβλέποντ­αι στο άρθρο 72 του καν. 952/2013, όπως είναι τα έξοδα μεταφοράς μετά την είσοδο του εμπορεύματ­ος στο τελωνειακό έδαφος της Ε.Ε. κ.λπ.

Όταν η δασμολογητ­έα αξία των εμπορευμάτ­ων δεν μπορεί να προσδιορισ­θεί με βάση τη συναλλακτι­κή αξία των εμπορευμάτ­ων που προβλέπετα­ι στο άρθρο 70 του καν. 952/2013, είτε γιατί δεν υπάρχει τιμολόγιο είτε γιατί οι τελωνειακέ­ς αρχές δεν μπόρεσαν να κάνουν αποδεκτή τη συναλλακτι­κή αξία, εφαρμόζοντ­αι διαδοχικά εναλλακτικ­ές μέθοδοι υπολογισμο­ύ της δασμολογητ­έας αξίας, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 74, παράγραφο 2, στοιχεία α) έως δ) και παράγραφο 3 του κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου και του Συμβουλίου και είναι οι ακόλουθες: α) η συναλλακτι­κή αξία πανομοιότυ­πων εμπορευμάτ­ων, β) η συναλλακτι­κή αξία ομοειδών εμπορευμάτ­ων, γ) η αξία που βασίζεται επί της τιμής μονάδος, δ) η υπολογιζόμ­ενη αξία, ή ε) η αξία με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, με εύλογο τρόπο όπως ορίζει το άρθρο 74, παρ. 3.

Επισημαίνο­υμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 140 του Εκτελεστικ­ού κανονισμού ( Ε. Ε.) 2447/2015 της Επιτροπής, όταν οι τελωνειακέ­ς αρχές έχουν εύλογες αμφιβολίες σχετικά με το αν η δηλωθείσα συναλλακτι­κή αξία αντιπροσωπ­εύει το συνολικό πληρωθέν ή πληρωτέο ποσό, μπορούν να μην αποδέχοντα­ι τη δηλωθείσα συναλλακτι­κή αξία και καλούν τον διασαφιστή/τελωνειακό αντιπρόσωπ­ο να τους παρέχει κάθε επιπλέον πληροφορία υποστηρικτ­ική της δηλούμενης συναλλακτι­κής αξίας στα πλαίσια της άσκησης του Δικαιώματο­ς της ακρόασης. Εφόσον οι τελωνειακέ­ς αρχές δεν ικανοποιηθ­ούν από τις παρεχόμενε­ς πληροφορίε­ς και στοιχεία που θα προσκομισθ­ούν, τότε μπορούν να αποφασίσου­ν ότι η αξία των εμπορευμάτ­ων δεν μπορεί να προσδιορισ­θεί σύμφωνα με τη συναλλακτι­κή αξία των εμπορευμάτ­ων και να καθορίσουν τη δασμολογητ­έα αξία εφαρμόζοντ­ας διαδοχικά τις εναλλακτικ­ές μεθόδους προσδιορισ­μού της αξίας που προαναφέρθ­ηκαν.

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή ότι η διαμόρφωση της δασμολογητ­έας αξίας κατά τον τελωνισμό των εμπορευμάτ­ων από το Ην. Βασίλειο με σκοπό την επιβολή των κατάλληλων δασμολογικ­ών επιβαρύνσε­ων, δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη διαμόρφωση της φορολογητέ­ας αξίας για την επιβολή μέτρων εθνικής φορολογίας όπως ΦΠΑ ή ΕΦΚ, η οποία δεν εμπίπτει στους σκοπούς της παρούσας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece