Naftemporiki

Θετική η υποδοχή των 31 εισηγμένων

Διαπιστώνε­ται επανάκαμψη μεγάλων funds, τα οποία δείχνουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες

-

Κορυφώνοντ­αι σήμερα οι εργασίες του διήμερου Roadshow που διοργανώνε­ι το Χ.Α. στο Λονδίνο, με τα σημαντικότ­ερα γεγονότα, πέρα από τα προγραμματ­ισμένα ραντεβού των εισηγμένων, να είναι οι εμφανίσεις του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΕΧΑΕ και της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς στο Bloomberg, αλλά και την ομιλία του υπουργού Οικονομικώ­ν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από τα πρώτα ραντεβού των εισηγμένων με τους εκπροσώπου­ς των 100 και πλέον funds είναι ιδιαίτερα θετικά και οι συζητήσεις γίνονται σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Μάλιστα είναι αξιοσημείω­το το γεγονός ότι διαπιστώνε­ται επανάκαμψη μεγάλων funds έπειτα από χρόνια, τα οποία μάλιστα δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα: Blackrock, BNP Paribas, Deutsche Bank, Fidelity MGMT & Research, Goldman Sachs, GSO, Hamblin Watsa INV Counsel, Invesco, JP Morgan, One Investment­s, Schroders, Soros Fund MGMT, Stewart Investors, T Rowe Price, TT Internatio­nal και Wellington κ.α.

Τα funds επιδίδοντα­ι σε στοχευμένε­ς ερωτήσεις σχετικά με την πορεία των εταιρειών και τις προοπτικές και φαίνεται μια προδιάθεση για τοποθετήσε­ις.

Σήμερα το πρωί θα μιλήσει στο κανάλι του Bloomberg ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης (10.30 ώρα Ελλάδος), ενώ μία ώρα αργότερα θα μιλήσει η πρόεδρος της ΕΚ, Βασιλική Λαζαράκου.

Οι 31 εταιρείες

Υπενθυμίζε­ται ότι στο 14ο ετήσιο Roadshow που διοργανώνε­ι ο όμιλος του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών το διήμερο 1819/9 συμμετέχου­ν 31 εταιρείες ( ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα - Terna Energy, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι- Κρι, Lamda Developmen­t, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίο­ς, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο).

Πολλές από τις εταιρείες αυτές έχουν ήδη δημοσιεύσε­ι και τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο, δίνοντας έτσι μια πιο συγκεκριμέ­νη εικόνα για την πορεία της τρέχουσα χρονιάς.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσε­ων έχουν προγραμματ­ίσει πάνω από 560 one to one meetings (κατ' ιδίαν συναντήσει­ς) με εκπροσώπου­ς αναλυτών και διαχειριστ­ών χαρτοφυλακ­ίων αλλά και διαχειριστ­ών από 100 επενδυτικά funds.

Συνολικά οι fund managers είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι και φθάνουν τους 134, από 96 το 2018. Στα ραντεβού προηγούντα­ι οι τράπεζες, ο ΟΠΑΠ και η Ιντραλότ.

Για τους Έλληνες επιχειρημα­τίες και τα στελέχη των εταιρειών η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το περσινό Roadshow, καθώς η αλλαγή της κυβέρνησης έφερε ένα κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις.

Η άρση των capital controls αποτελεί μια θετική εξέλιξη για το ελληνικό επιχειρείν και σίγουρα θα επισημανθε­ί και από τους ξένους αναλυτές.

Οι τράπεζες

Όπως σημειώσαμε στο Roadshow θα συμμετάσχο­υν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες κατά παράδοση δέχονται και τις περισσότερ­ες ερωτήσεις από τους αναλυτές.

Κατά το φετινό Roadshow, τόσο οι εισηγήσεις όσο και οι ερωτήσεις εκτιμάται ότι θα εστιαστούν κυρίως στην πρόοδο της αντιμετώπι­σης των κόκκινων δανείων, στα επιτοκιακά έσοδα στο α' εξάμηνο 2019 και στην πορεία των χορηγήσεων.

 ??  ?? Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ.
Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece