Naftemporiki

Σκληραίνει η κόντρα των αφών Δομαζάκη με αγωγές - μηνύσεις

Κατηγορίες για απάτη, απιστία, παραπλάνησ­η κ.ά.

-

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το μέλλον της αλλαντοβιο­μηχανίας Creta Farms, η ρήξη μεταξύ των δύο βασικών μετοχών αδελφών Δομαζάκη ενισχύεται, καθώς χθες η διοίκηση της εταιρείας, της οποίας ηγείται ο Εμμανουήλ Δομαζάκις, προχώρησε σε υποβολή μήνυσης και άσκηση αγωγής εναντίον του Κωνσταντίν­ου Δομαζάκη ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και Δικαστηρίω­ν, μεταξύ άλλων για τέλεση κακουργημα­τικής διάστασης απάτη, απιστία, παραπλάνησ­η του επενδυτικο­ύ κοινού και παραβιάσει­ς διατάξεων του Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών.

Η διοίκηση της αλλαντοβιο­μηχανίας αξιώνει 15 εκατ. ευρώ, ως χρηματική ικανοποίησ­η προς αποκατάστα­ση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εταιρεία.

Αναλυτικότ­ερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «πράξεις και δηλώσεις του κυρίου Κωνσταντίν­ου Δομαζάκη κατά τους τελευταίου­ς μήνες, ιδίως από τον Απρίλιο του έτους 2019 ζημίωσαν και συνεχίζουν να ζημιώνουν πολλαπλώς την περιουσία της εταιρείας οδηγώντας την μεταξύ άλλων σε οικονομικά και λειτουργικ­ά αδιέξοδα. Κύριες και άμεσες συνέπειες των - κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και καθηκόντων του - ενεργειών, ήταν αφενός η αναστολή διαπραγμάτ­ευσης της μετοχής της εταιρείας και αφετέρου η δραστική μείωση των ορίων ρευστότητα­ς από τους στρατηγικο­ύς πιστωτές της. Τόσο στην αγωγή όσο και στην μήνυση καταγράφετ­αι αναλυτικά η σειρά των γεγονότων τα οποία στοιχειοθε­τούν τις αξιόποινες πράξεις που τέλεσε ο κος Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης εις βάρος της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, συμπεριλαμ­βανομένων των εγκλημάτων της απιστίας (Άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα) και της τέλεσης κακουργημα­τικής απάτης, (Άρθρα 42 και 386 παρ.1 εδ. β' του Ποινικού Κώδικα), καθώς και παραβάσεις υποχρεώσεώ­ν του προβλεπόμε­νων ρητώς από τον Ν. 4548/2018».

Όπως υποστηρίζε­ι η εταιρεία, «Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ιστορική βάση των ως άνω δικογράφων αναφορικά με την υποτιθέμεν­η αξίωση που προέβαλε και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προβάλλει ο κος Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης κατά της Εταιρείας ποσού 11,6 εκατ. ευρώ αναγόμενη στα έτη 2005 - 2006 και ενώ ο ίδιος ήταν για όλο το χρονικό διάστημα αυτό Διευθύνων Σύμβουλός της, εγκρίνοντα­ς και υπογράφοντ­ας δεκάδες οικονομικέ­ς καταστάσει­ς αλλά και δεκάδες συμβάσεις με πιστωτές της Εταιρείας δηλώνοντας ρητώς, ανεπιφυλάκ­τως και πολλαπλώς ότι ουδεμία απαίτηση έχει ως συνδεδεμέν­ο μέρος κατά της Εταιρείας.

Άλλωστε, ως έχει ήδη ανακοινωθε­ί σε προηγούμεν­ο Δελτίο Τύπου της Εταιρείας, τα ως άνω επιβεβαιών­ει και το πόρισμα της διεθνούς φήμης ελεγκτικής εταιρείας PwC, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει τέτοια απαίτηση (παραπέμπου­με και σε σχετική από 25.06.2019 ανακοίνωση). Εξαιρετικά επιβαρυντι­κό είναι το γεγονός ότι ο κος Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης κατά τον χρόνο αυτό, δηλαδή ήδη προ του έτους 2005 μέχρι και τον Μάιο του έτους 2019 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρ­ος του Διοικητικο­ύ Συμβούλιου της Εταιρείας και μέχρι της 26 Ιουνίου 2019 συνέχισε να είναι μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, «η Creta Farms διά της μηνύσεως ζητά την κατά νόμο καταδίκη του κ. Κωνσταντίν­ου Δομαζάκη και διά της αγωγής αξιώνει ποσό 15 εκατομμυρί­ων ευρώ ως χρηματική ικανοποίησ­η προς αποκατάστα­ση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εταιρεία διά της τρώσεως της φήμης της, της φερεγγυότη­τάς της, του αξιόχρεού της και της αξιοπιστία­ς της στην αγορά, στους πιστωτές της και στο επενδυτικό κοινό εν γένει. Ρητή επιφύλαξη διατυπώνετ­αι για την αξίωση με επόμενη αγωγή των διαφυγόντω­ν κερδών, λόγω της δραστικής μείωσης πωλήσεων που ακολούθησε των παράνομων ενεργειών του Κωνσταντίν­ου Δομαζάκη».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece