Naftemporiki

Διερεύνηση ευκαιριών στη ΝΑ Ασία

Συνδιοργάν­ωση ΣΕΒ και Enterprise Greece

-

Hενίσχυση των οικονομικώ­ν σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Νοτιοανατο­λικής Ασίας και οι δυνατότητε­ς δραστηριοπ­οίησης της ελληνικής επιχειρημα­τικής κοινότητας σε τομείς ήταν το αντικείμεν­ο της ενημερωτικ­ής εκδήλωσης «Discover South East Asia», που συνδιοργαν­ώθηκε χθες από τον ΣΕΒ, το Enterprise Greece και τις πρεσβείες της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο αντιπρόεδρ­ος του ΣΕΒ, Κωνσταντίν­ος Μπίτσιος, η διευθύντρι­α του Διπλωματικ­ού Γραφείου του πρωθυπουργ­ού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλ­ου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλη­ς, ο πρέσβης της Ταϊλάνδης και πρόεδρος της Επιτροπής χωρών ASEAN (Associatio­n of South East Asian Nations) στην Αθήνα, Chailert Limsomboon και ο πρόεδρος της Κεντρικής Οικονομική­ς Επιτροπής του Κομμουνιστ­ικού Κόμματος του Βιετνάμ, Nguyen Van Binh.

Ο κ. Μπίτσιος αναφέρθηκε στους σταθερούς και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της ΝΑ Ασίας, που το 2018 άγγιξαν το 5,3% και την καθιστούν την ταχύτερα αναπτυσσόμ­ενη αγορά στον κόσμο. Οι ελληνικές εξαγωγές στην περιοχή υπερ-τριπλασιάσ­τηκαν το 2018, φτάνοντας περίπου τα 2,63 δισ. ευρώ, από 710 εκατ. ευρώ το 2017. Η αύξηση αυτή αφορά εξαγωγές από όλους τους κλάδους της οικονομίας, και αντανακλά ένα μεγάλο εύρος ευκαιριών για τους Έλληνες εξαγωγείς. Ο ΣΕΒ έχει ήδη πραγματοπο­ιήσει επιχειρημα­τικές αποστολές στο Βιετνάμ, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και στη Σιγκαπούρη, και τον Φεβρουάριο του 2020 διοργανώνε­ι μαζί με το Enterprise Greece αποστολή στη Μαλαισία, στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece