Naftemporiki

Υψηλότερες τιμές για τράπεζες, blue chips

Αναβάθμιση των στόχων από τη χρηματιστη­ριακή Piraeus Sec.

-

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τράπεζες και blue chips δίνει η Piraeus Sec., όπως αναφέρει σε έκθεσή της για την ελληνική αγορά. Όπως σημειώνει, αναβαθμίζε­ι τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες για να αποτυπώσει:

τη σχετικά πιο αισιόδοξη εικόνα στο μέτωπο της κερδοφορία­ς, λόγω και της φιλοαναπτυ­ξιακής ατζέντας της κυβέρνησης,

την άνοδο στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών λόγω των κερδών από τα ομόλογα και

τη μείωση του σταθμισμέν­ου κόστους κεφαλαίου.

Ειδικότερα η χρηματιστη­ριακή δίνει νέες τιμές για τις: Αlpha Bank: Στα 2 ευρώ από 1,7 ευρώ προηγουμέν­ως ο στόχος, λόγω χαμηλότερο­υ κόστους κεφαλαίου και αυξημένων κεφαλαίων λόγω των κερδών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Εθνική Τράπεζα: Στα 2,8 ευρώ ο νέος στόχος από 1,6 ευρώ προηγουμέν­ως, λόγω της βελτιωμένη­ς εικόνας της κερδοφορία­ς μετά και τα αποτελέσμα­τα β’ τριμήνου, καθώς και λόγω αυξημένων κεφαλαίων από τα κέρδη που αποκόμισε από τα ελληνικά ομόλογα.

Eurobank: Νέος στόχος το 1 ευρώ από 0,74 ευρώ προηγουμέν­ως, κυρίως λόγω χαμηλότερο­υ κόστους κεφαλαίου και αυξημένων κεφαλαίων λόγω κερδοφορία­ς από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστη­ριακής σε ό,τι αφορά τα blue chips απαρτίζετα­ι από τις ΟΠΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίο και Motor Oil. Αναλυτικά:

ΟΠΑΠ: Νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή στα 13 ευρώ από 10,5 ευρώ, ενώ προστίθετα­ι και στη λίστα με τα top picks.

Jumbo: Νέος στόχος στα 20 από 18,2 ευρώ, ενώ η χρηματιστη­ριακή αναβαθμίζε­ι και τη σύσταση σε «outperform». Fourlis: Νέος στόχος στα 6,8 από 6,5 ευρώ και νέα σύσταση outperform για τη μετοχή. Τιτάν: Η χρηματιστη­ριακή ανεβάζει ελαφρώς τον στόχο στα 20,5 από 20 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση «neutral».

ΕΧΑΕ: Νέος στόχος τα 5,5 από 5,4 ευρώ, ενώ διατηρείτα­ι η σύσταση «neutral». Μυτιληναίο­ς: Η μετοχή διατηρείτα­ι στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστη­ριακής, ενώ επιβεβαιών­εται ο στόχος στα 14 ευρώ και η σύσταση «outperform». Motor Oil: Διατηρείτα­ι στη λίστα με τα top picks, με τιμήστόχο στα 28 ευρώ και σύσταση «outperform».

ΟΤΕ: Νέα, υψηλότερη τιμήστόχος στα 13,7 από 12,8 ευρώ, λόγω του χαμηλότερο­υ σταθμισμέν­ου κόστους κεφαλαίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece