Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ανέστρεψαν ελάχιστα χθες την άσχημη εικόνα από τη συνεδρίαση της Τρίτης, εκμεταλλευ­όμενα την υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου, ενώ θετική ήταν η εικόνα και στην αγορά του καφέ.

Ειδικότερα, τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωσαν άνοδο 0,5% ή 0,05 σεντ, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 10,99 σεντ η λίβρα. Η παραγωγή από τις φυτείες ζάχαρης της νότιας και κεντρικής Βραζιλίας αναμένεται να ανέλθει στους 26,6 εκατ. τόνους για την καλλιεργητ­ική περίοδο 2019/20, σχεδόν αμετάβλητη από τους 26,5 εκατ. τόνους της περιόδου 2018/19, όπως εκτιμά η εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτ­ων Bunge. Ανοδικά κινήθηκαν και συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να ενισχύεται στα 321,30 δολάρια ο τόνος, αποκομίζον­τας κέρδη 0,2% ή 0,50 του δολαρίου.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα ανέκαμψαν ελαφρώς μετά τη μεγάλη πτώση που σημείωσαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, κινούμενα υψηλότερα κατά 0,3% ή 0,30 σεντ, στο 1,0065 δολάριο η λίβρα. Οι μετέχοντες στην αγορά επισήμαναν ότι οι προβλέψεις για αυξημένες βροχοπτώσε­ις στη Βραζιλία άσκησαν πιέσεις στην αγορά αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες ότι ο ξηρός καιρός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα θα βλάψει τις φυτείες υποχώρησαν. Στο ίδιο κλίμα και τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα, τα οποία ενισχύθηκα­ν 0,5% ή έξι δολάρια, διαμορφούμ­ενα στα 1.319 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης κατέγραφαν κέρδη 0,6% ή 15 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.409 δολάρια ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου ενισχύοντα­ν 0,6% ή 11 λίρες, διαμορφούμ­ενα στις 1.809 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece