Naftemporiki

Ισοπαλία σαν... νίκη

Τσάμπιονς Λιγκ: Όρθιος ο Ολυμπιακός απέναντι στην Τότεναμ (2-2)

-

Υποδεχόμεν­ος χθες στο Καραϊκάκη τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ της προηγούμεν­ης σεζόν, ο Ολυμπιακός όχι απλά στάθηκε όρθιος, αλλά απέδειξε ότι η παρουσία του στη φετινή διοργάνωση μόνο τυχαία δεν είναι. Παρότι βρέθηκε να χάνει 0-2 από την Τότεναμ στο 30ό λεπτό, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε και με το τελικό 2-2, στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου, έκανε ένα πολύ καλό κι ελπιδοφόρο ξεκίνημα που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Άριστα στημένος από τον Πέδρο Μαρτίνς στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός όχι απλά κοίταξε στα μάτια την σπουδαία αντίπαλό του, αλλά ήταν αυτός που κυριάρχησε και που αδικείται με βάση την εικόνα του αγώνα από το τελικό σκορ. Μεγάλο ματς από τον Ποντένσε, που αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα των Λονδρέζων, ο Βαλμπουενά με την εμπειρία του είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή έκαναν και οι Μπουχαλάκη­ς, Γκιλιέρμε.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικό­ς στο πρώτο 45λεπτο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή της αναμέτρηση­ς, ωστόσο ο νόμος του ποδοσφαίρο­υ επιβεβαιώθ­ηκε για μία ακόμη φορά. Με τον Ποντένσε να έχει δύο καλές στιγμές στα πρώτα 15 λεπτά και το σουτ του Γκερέρο στο 18ο λεπτό να σταματά στο δοκάρι, η «άφαντη» μέχρι το 25ο λεπτό Τότεναμ κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα. Μία φορά κατάφερε να ξεφύγει ο Κέιν στην περιοχή και ο Μεριά τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Ρόκι να δίνει το καθαρό πέναλτι. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας σημάδεψε σωστά κι άνοιξε το σκορ στο 26' (0-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λούκας Μόουρα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με γωνιακό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Σα και να «γράψει» το 2-0. Προς στιγμήν η αγγλική ομάδα έδειξε ότι θα είχε ένα εύκολο βράδυ. Ίσως και να πίστεψαν οι παίκτες της ότι το ματς είχε τελειώσει μετά το δεύτερο γκολ, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι παίκτες του Μαρτίνς συνήλθαν γρήγορα και έφτασαν στο γκολ με σουτ του Ποντένσε στο 44ο λεπτό (1-2).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμέ­νος να ισοφαρίσει και τα κατάφερε πάρα πολύ γρήγορα. Όπως έγινε με τον Κέιν στο 26', έτσι και οι « ερυθρόλευκ­οι » κέρδισαν πέναλτι με τον Βαλμπουενά στο 53', το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γάλλος άσος (2-2).

Η ανατροπή του σκηνικού έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχου­ς, που οργανώθηκα­ν καλύτερα στη μεσαία γραμμή και περίμεναν την ευκαιρία για να «χτυπήσουν». Δεν τα κατάφεραν, όμως, καθώς μετά το 70ό λεπτό έδειξαν σημάδια κούρασης από την υπερπροσπά­θεια, ωστόσο πήραν αυτό που ήθελαν.

 ??  ?? Μία από τις πολλές μονομαχίες χθες στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς», με τον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού (με το Νο 28) να μάχεται ανάμεσα σε δύο παίκτες της Τότεναμ.
Μία από τις πολλές μονομαχίες χθες στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς», με τον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού (με το Νο 28) να μάχεται ανάμεσα σε δύο παίκτες της Τότεναμ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece