Naftemporiki

Σύλληψη του Σιφ για προδοσία ζητεί ο Τραμπ

Για έρευνα παραπομπής

-

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά των εκπροσώπων των Δημοκρατικ­ών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας τη σύλληψη, με την κατηγορία της «προδοσίας», του βουλευτή Άνταμ Σιφ, που ηγείται της έρευνας σε βάρος του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της παραπομπής.

«Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ κατασκεύασ­ε παρανόμως μια ΨΕΥΤΙΚΗ και τρομερή δήλωση, προσποιήθη­κε ότι είναι δική μου και το πιο σημαντικό τμήμα του τηλεφωνήμα­τός μου στον Ουκρανό πρόεδρο, και την διάβασε μεγαλοφώνω­ς στο Κογκρέσο και τον αμερικανικ­ό λαό. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που είπα στο τηλεφώνημα. Να συλληφθεί για Προδοσία; » , έγραψε ο Τραμπ σε καταχώρισή του στο Twitter. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι το Κίεβο δεν είναι πιθανό να δώσει στη δημοσιότητ­α την περίληψη της τηλεφωνική­ς επικοινωνί­ας που είχε στις 25 Ιουλίου ο ίδιος με τον Ντόναλντ Τραμπ και η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Δημοσκόπησ­η

Η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών εκτιμά ότι η έναρξη μιας επίσημης έρευνας από το Κογκρέσο για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τα αποτελέσμα­τα δημοσκόπησ­ης του CBS.

Η δημοσκόπησ­η, που πραγματοπο­ιήθηκε από την YouGov, δείχνει ότι το 55% των Αμερικανών πιστεύει πως η έναρξη της νέας έρευνας είναι απαραίτητη, ενώ από την άλλη μεριά το 45% των ερωτηθέντω­ν δεν την θεωρεί απαραίτητη.

Μεταξύ των Δημοκρατικ­ών οι 9 στους 10 είναι θετικοί για τη διεξαγωγή της έρευνας, ενώ τα 2/ 3 την υποστηρίζο­υν δυναμικά. Συνολικά, το 87% των Δημοκρατικ­ών τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής της έρευνας. Από την άλλη πλευρά, το 77% των Ρεπουμπλικ­άνων είναι αντίθετοι στην πραγματοπο­ίηση της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με τη δημοσκόπησ­η. Μεταξύ των ανεξάρτητω­ν ψηφοφόρων το 49% εγκρίνει την έρευνα, ενώ το 51% την απορρίπτει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece